Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 110 / 5 / 0
Czy ma ktoś jakiekolwiek potwierdzone info czy można jeździć samochodem po nootropach?
Tłum duży, ale ludzi niewielu
  • 642 / 18 / 7
Zależy po jakich. Ale na ogół to tylko lepiej może być.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 69 / 1 / 0
nawet nie mają jak sprawdzić...
  • 103 / 1 / 0
1. Zależy indywidualnie czy Ciebie pobudzają, stymulują czy czujesz po nich senność?
2. Jeżeli dojdzie do wypadku, a powiedzmy brałeś nootroopy - które rozrzedzają krew przy wypadku może dojść do krwotoku.
3. Jeżeli nasilają lęki bądź wywołują irytuację - też indywidualnie.

Są to leki z grupy psychotropów.
  • 501 / 7 / 0
Oczywiście, że można. Przecież to wzmaga jeszcze koncentracje, więc czemu by nie? chyba że na Ciebie jakoś dziwnie działają?
  • 110 / 5 / 0
ostatnio miałem wypadek nie z mojej winy kierowca wyprzedzał na trzeciego gdyby nie moja szybka reakcja i zjechanie szybko na pobocze była by czołówka brałem akurat noopept badali mnie na obecność alkoholu i innych substancji nic nie znaleźli

więc powiem krótko gdyby nie neo to chyba bym leżał teraz w szpitalu a w najgorszym przypadku w grobie
Tłum duży, ale ludzi niewielu
  • 618 / 110 / 0
Ja zauważyłem, że po nootropach jestem o wiele lepszym kierowcą. Mam na myśli rzeczy typu noopept, piracetam, sunifiram, pramiracetam oraz prl.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.