Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 2921 / 243 / 0
Panowie, potrzebuję czegoś na spanie aby nie musieć zarzucać drugiej rolki przed spaniem (jedną biorę rano) bo wtedy wstaję o 12, a mam pracę i o 7-8 muszę być na nogach. Coś co będę mógł brać przez dłuższy okres czasu, a rano nie będę przyjebany jak paczka gwoździ. Leki z opisu tematu odpadają, bo nie chce podbijać sobie tolerki. Myślałem o hydroksyzynie, ale jestem na moklobemidzie, więc to raczej odpada (hydro miesza chyba coś przy serotoninie z tego co pamiętam) - szkoda, bo kiedyś 25mg mnie świetnie usypiało. I żeby to nie było nic, co blokuje receptory dopaminergiczne - będę tego używał przez spory okres czasu a nie chcę po odstawce telepać się jak stary paralityk :old: Dodam, że biorę pirybedyl na motywację. Zielsko byłoby spoko, ale to droga zabawa, za droga.

TL;DR

Potrzebuję czegoś na dłuższą metę na spanie przy delikatnej odstawce benzo, odpadają wszystkie rzeczy gmerające przy dopaminie i serotoninie a także układzie GABA-ergicznym.
Dawny nick: tur3k
  • 742 / 12 / 0
Kwetiapina tak 25mg ale na początku zamula.
  • 1893 / 179 / 0
hydroksyzyna, każdy lekarz raczej wypisze. Ale to słabe gunwo, szybko nabija się tolerka, przynajmniej u mnie. Pierwszego dnia wziąłem dwie i mnie zmuliło, następnego cztery tabsy (25 mg) i nic.
  • 2921 / 243 / 0
Ech..

Kwetiapina:
Lek wykazuje powinowactwo do receptora dopaminergicznego D2, jak i serotoninergicznego 5-HT2, oba z nich blokując.
Hydroxyzyna:
Dodatkowo stosunkowo silnie blokuje też receptory serotoniny 5-HT2A (Ki = ~50 nM)
......
oraz receptory dopaminy D2 (Ki = 378 nM)
Jestem na moklo, nie śpieszno mi do szpitala z powodu ZS.
Dawny nick: tur3k
  • 1709 / 11 / 0
Jest nowy, jeszcze świeży i cieplutki :) lek suvorexant, dopuszczony do sprzedaży w siepniu bieżącego roku (na razie tylko w stanach).

"Suvorexant należy do antagonistów receptora oreksyny, jest pierwszym lekiem z tego rodzaju zatwierdzonym dla pacjentów cierpiących na bezsenność. Wpływa na stężenie oreksyny neuroprzekaźnika odpowiedzialnego za regulację cyklu sen-czuwanie."

źródło: http://farmacja.edu.pl/grupy/nauka/fda- ... -nasennych - jednak trzeba mieć tam konto by móc czytać.
  • 749 / 86 / 0
tur3k pisze:
Ech..

Kwetiapina:
Lek wykazuje powinowactwo do receptora dopaminergicznego D2, jak i serotoninergicznego 5-HT2, oba z nich blokując.
Hydroxyzyna:
Dodatkowo stosunkowo silnie blokuje też receptory serotoniny 5-HT2A (Ki = ~50 nM)
......
oraz receptory dopaminy D2 (Ki = 378 nM)
Jestem na moklo, nie śpieszno mi do szpitala z powodu ZS.
Co ty pierdolisz? Blokada 5-ht2a przez kwete czy hydro ZMNIEJSZA ryzyko ZS. Blokada D2 przez hydro jest słaba i jeśli bierzesz agoniste D2 to slaby antagonista na noc dobrze zrobi na tolerke.
  • 53 / / 0
Hydro to dobry zamulacz.
  • 29 / / 0
Jeśli chodzi tylko o sen to mogę polecić Trazodon, przy odpowiednim dobraniu dawki rano nie ma żadnego zamulenia, a dodatkowo pojawia się działanie antydepresyjne.
  • 2 / / 0
Powiem czym ja się ratuję:
hydroksyzyna 0,1 + kawa (jak niska tolerancja na hydro, to na początku zamula, z moją tolerancją 0,7 mnie usypia)
pramolan
coaxil
4 tabletki labofarmu
nalewka z dziurawca/krople walerianowe
na sen przy braku benzo: hydroksyzyna + 4 tabletki labofarmu + 5mg melatonina. to mnie nawet uśpiło przy przedawkowaniu etylofenidatu do nauki, ale hydro trzyma długo i jest się megaśpiącym kolejny dzień. ale i tak moim zdaniem warto się przespać (regeneracja neuroprzekaźników + w tym czasie zejdzie ci bicie serca od stymulantu)
  • 438 / 3 / 0
Kwas γ-aminomasłowy (GABA) + L-tryptofan u mnie się świetnie sprawdza.
Ćpanie jest wyrokiem na całe życie.Ćpamy w nadziei, że doświadczymy szczęścia na progu piekła. Na końcu nie ma już nawet nadziei.

NIE MIKSUJCIE Z NICZYM ALFY
ODPOWIEDZ
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.