Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1864 / 698 / 0
Leku nie będę podpowiadał bo się wjebiesz jeszcze, z suplementów to Ashwagandha, dobry magnez i coś by się jeszcze znalazło, poszukaj w dziale doping mózgu. Ale powiem Ci że próbowałem suplementacji różnymi środkami i chuja mi to pomagało. W końcu zdecydowałem się pójść do psychiatry, na razie zaczynam kurację, więc o efektach się nie wypowiem bo za krótko. Ale wydaje mi się że same leki nie załatwią sprawy i psychoterapia behawioralno-poznawcza mi będzie potrzebna. A suple też tanie nie są, a może się okazać że nic nie pomogą.
Edit:
Olej z CBD wydaje mi się byłby najlepszy, ale dobry kosztuje kilka stów.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 17 / / 0
13 grudnia 2017Szponciciel pisze:
Jest jeszcze olejek CBD - może pomóc bo w działaniu zamula, uspokaja wycisza ale to trochę droższa zabawa.
Tylko mi właśnie zależy na tym, aby nie zamulało. Potrzebuję się uspokoić, aby być w stanie cokolwiek robić, a na ogół już i tak przez większość czasu jestem zamulona (mam niedociśnienie i walczę z anemią).
Co do różeńca, to właśnie brałam go przez długi czas, ale nie zauważyłam żadnych efektów. Może wybrałam niewłaściwy preparat? Brałam "Arktyczny korzeń" po 2 tabletki 2 x dziennie przez jakieś 3 miesiące. Polecasz jakiś sprawdzony?
L-teanina bardzo mi pomaga jako środek nasenny, ale organizm szybko się do niej przyzwyczaja, więc tak najwyżej 2 x w tygodniu.
Magnez biorę codziennie od bardzo dawna
  • 9298 / 1806 / 2
Ziola w tabletkach to lipa.
Rhodiole rosea mozna kupic w kilku sklepach w formie cietego lub mielonego.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 436 / 109 / 0
Zdecydowanie Propranolol. Nic Ci nie będzie drżeć, uspokoi tętno. Sprawdzone info ;-) (Jest na receptę, jak powiesz lekarzowi, że na silny stres, to na luzie wypisze).
  • 9298 / 1806 / 2
[mention]wiedzaRadosna[/mention] o inhibitorach angiotensyny slyszal?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1864 / 698 / 0
Ona ma niedociśnienie, więc Propranolol może być dla niej stanowczo nie wskazany.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 17 / / 0
13 grudnia 2017WiedzaRadosna pisze:
Zdecydowanie Propranolol.
A czy to nie jest to samo co Pramolan? Bo Pramolan jakoś mi nie pomaga, a tylko zamula :(
  • 276 / 41 / 0
Co do olejku CBD to w mniejszych dawkach 1-3 krople nie powinien zamulać. Teraz takie łykam ale kiedyś testowałem większe 10-20 to wtedy mnie przymuliło. Dawka czyni różnicę :-p

A jak by ci lekarz kiedyś dał jakieś benzo np. diazepam - musisz baardzo uważać bo w te dragi najłatwiej się wjebać (tak, benzo to dragi %-D tyle że legalne). Szczególnie jak ktoś ma problemy z lękami/nerwicą/stresem. Mogą pomóc ale tylko doraźnie w niskich dawkach lub przez bardzo krótki czas, potem rośnie tolerka i albo redukujesz powoli albo zwiększasz dawki i odkrywasz co to benzo-nałóg. Ja się kiedyś prawie w diazepam wjebałem ale szybko złapałem ogara co się dzieje i redukcja dawek.
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 436 / 109 / 0
@Stteetart Nie słyszał, ale chętnie się dowie :-)
  • 1864 / 698 / 0
[mention]Szponciciel[/mention] Dlatego nie chciałem pisać o diazepamie, bo by się nadał doraźnie i jest jednym ze słabszych benzo, ale za duże ryzyko uzależnienia
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.