Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 125 / 7 / 0
@up nie będzie mega niedobre?
  • 395 / 36 / 0
11 października 2018aleatoryczny pisze:
@up nie będzie mega niedobre?
Jaja sobie robisz? Chcesz neuroleptyk walić w nos a pytasz czy będzie niesmaczne? :*)
  • 3454 / 1110 / 0
Nie rób tego, będziesz miał przez tydzień zapchany nos.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 837 / 78 / 0
11 października 2018aleatoryczny pisze:
jak brać kwetiapie żeby szybciej zaczynała działać? wciągać nosem pokruszoną tabletkę?
Pod język?
Who Jah bless, let no man curse
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
Wszystkie moje posty to fikcja literacka.
  • 198 / 7 / 0
Lek skuteczny, postawił mnie na nogi i moje samopoczucie jest wspaniałe ale jednej rzeczy nie potrafię zaakceptować- przytyłem 25 kg w 5 miesięcy. Za niedługo będę mógł brać udział w walkach sumo i pierdolę to, wolę już odpierdalać niż tyć w nieskończoność.
Nie będę swoim wrogiem gdy jestem swoim Bogiem. ;-)
  • 8103 / 906 / 0
@thcmenel
O skutkach ubocznych rozmawiamy z lekarzem psychiatra.Jak zauważyłeś, ze szybko tyjesz trzeba było po prosić o zamianę leku.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 125 / 7 / 0
@up
najczęściej ponoć jest tak że lekarz nie mówi o skutkach ubocznych możliwych jak po raz pierwszy zapisuje komuś lek, wielu to się nie podoba
  • 13 / / 0
Czy jest sens brania tego doraźnie na sen ? Przy MDD/BDD/GAD ? Nie kłóci się to z braniem pregabaliny i anafranilu ? Dobrze rozumiem że działa to odwrotnie jak anafranil bo blokuje dopaminę serotoninę i adrenalinę ?
  • 3454 / 1110 / 0
Tak, jest. Działa inaczej niż pregabalina i klomipramina, blokuje przede wszystkim dopaminę, w mniejszym stopniu serotoninę i noradrenalinę, działa przeciwpsychotycznie, wyciszająco, nasennie. Neuroleptyki atypowe, choć tu można się kłócić, w każdym razie teoretycznie - mają też potencjał antydepresyjny.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 837 / 78 / 0
Jest sens brać pół tabletki 25mg na sen? 50mg zrobiło ze mnie zombie na 2 dni. Wolę nie spać niż się tak czuć.
Who Jah bless, let no man curse
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
Wszystkie moje posty to fikcja literacka.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.