Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Mozliwe ze to dystonia szyjna. Dosyc rzadka, ale mozliwa przy neuroleptykach. Mialem ja po Clopoixolu.
  • 4 / / 0
Idzie czymś zastąpić Ketrel kwetiapinę? Bo się strasznie na nim ulałem, a zasnąć bez niego nie mogę. Istnieje zamiennik nie-ulewający.

nie używaj nazw handlowych leków na forum/lady
  • 5 / / 0
Wersje o przedłużonym uwalnianiu.

Na przyszłość pisz proszę nieco bardziej rozwinięte posty- nv13
  • 45 / 3 / 0
21 sierpnia 2026filip501 pisze:
Idzie czymś zastąpić Ketrel kwetiapinę? Bo się strasznie na nim ulałem, a zasnąć bez niego nie mogę. Istnieje zamiennik nie-ulewający.

nie używaj nazw handlowych leków na forum/lady
podpinam się. Kwetiapina wg chatagpt może podnosić TSH, którego właśnie mam za dużo. Będę próbował z psychiatrą ustawić coś innego. Szkoda, bo ogółem dobrze się na kwetiapinie funkcjonuje.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.

Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda

Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).

Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie

Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.