Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Mozliwe ze to dystonia szyjna. Dosyc rzadka, ale mozliwa przy neuroleptykach. Mialem ja po Clopoixolu.
  • 4 / / 0
Idzie czymś zastąpić Ketrel kwetiapinę? Bo się strasznie na nim ulałem, a zasnąć bez niego nie mogę. Istnieje zamiennik nie-ulewający.

nie używaj nazw handlowych leków na forum/lady
  • 5 / / 0
Wersje o przedłużonym uwalnianiu.

Na przyszłość pisz proszę nieco bardziej rozwinięte posty- nv13
  • 43 / 1 / 0
21 sierpnia 2026filip501 pisze:
Idzie czymś zastąpić Ketrel kwetiapinę? Bo się strasznie na nim ulałem, a zasnąć bez niego nie mogę. Istnieje zamiennik nie-ulewający.

nie używaj nazw handlowych leków na forum/lady
podpinam się. Kwetiapina wg chatagpt może podnosić TSH, którego właśnie mam za dużo. Będę próbował z psychiatrą ustawić coś innego. Szkoda, bo ogółem dobrze się na kwetiapinie funkcjonuje.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii

Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.

Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór

Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.

Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.