Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Dzień dobry, dostałem obok mozarinu ketrel 25mg na spanie, wziąłem jedną, oprócz uspokojenia myśli nie pomogło, następnego dnia dwie, dzisiaj 3, nadal budzę się po 3 godzinach snu i muszę czekać kilka godzin aż mi się zachce spać (spać się nie chce ale zrobić też nic nie jestem w stanie, pozostaje zabijanie czasu w telefonie/podziwianie ściany). Jest sens zwiększać dawkę czy dzwonić do psychiatry o coś innego (w zaleceniu dala mi od 1/2 tablety)? Chcę się po prostu normalnie wyspać.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2024 przez onionfoxy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 507 / 194 / 1
100 maks się nasennie bierze. Też się wybudzam po tym w środku nocy,ale idzie zasnąć ponownie. Ja bym ci sugerował zapytać psychiatre o coś innego. Może mianseryna,mi pomaga. Często łącze właśnie z kwetą.
Uwaga! Użytkownik SerioSergio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1401 / 224 / 0
@onionfoxy też bym sugerował coś innego, być może inny lek tego typu, na przykład olanzapinę (jest ich w chuj ogólnie), albo jak kolega napisał mianserynę, może trazodon, po nim zawsze dobrze spałem.
  • 260 / 30 / 0
Od 3 miesięcy biorę fluoksetynę (SSRI) 20mg fajnie wyciszyło nerwicę i jest w miarę ok. Z racji problemów ze snem dostałem teraz kwetiapinę nasennie 25-50mg przed snem która działa dobrze. Czy takie dawki są bezpieczne do stosowania długotrwałego i codziennie? Jak jest z łączeniem tego z alkoholem? Niedługo mam dłuższy wyjazd na którym będzie sporo alko i zastanawiam się czy łączyć. No i jak jest ze skutkami ubocznymi/odstawiennymi przy tych dawkach? Jest się czego obawiać czy raczej luz? Za wszystkie odpowiedzi z góry dzięki, nie stosowałem nigdy leków na codzień a jedynie doraźnie jakieś benzo czy hydroksyzynę, więc pewnie obawy są co by nie zryć sobie głowy :)
  • 5 / / 0
Witam mam pytanie czy ktoś tez ma tak że po kwetiapinie (tym większa dawka tym mocniej) bolą łydki
tak że musi wstawać jak już się załaduje w pełni leżąc w łóżku , ja muszę rolować jak pojebany i rozciągać po 3-4 razy każda nogę. Raz myślałem ze będę dzwonił po karete bo ból był tak silny że mnie wykręcało fizycznie i mózg ściskało. %-D :patrzy:
  • 3455 / 555 / 2
@GustawoMegafon nie my po kwetiapinie tak nie mamy.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 105 / 25 / 0
06 czerwca 2024Saguaro99 pisze:
Od 3 miesięcy biorę fluoksetynę (SSRI) 20mg fajnie wyciszyło nerwicę i jest w miarę ok. Z racji problemów ze snem dostałem teraz kwetiapinę nasennie 25-50mg przed snem która działa dobrze. Czy takie dawki są bezpieczne do stosowania długotrwałego i codziennie? Jak jest z łączeniem tego z alkoholem? Niedługo mam dłuższy wyjazd na którym będzie sporo alko i zastanawiam się czy łączyć. No i jak jest ze skutkami ubocznymi/odstawiennymi przy tych dawkach? Jest się czego obawiać czy raczej luz? Za wszystkie odpowiedzi z góry dzięki, nie stosowałem nigdy leków na codzień a jedynie doraźnie jakieś benzo czy hydroksyzynę, więc pewnie obawy są co by nie zryć sobie głowy :)
Nie lacz kwetiapiny z alkoholem!

Co do dzialania i calej reszty... uwielbiam, wrecz kocham ten lek. Idealnie wycisza przed snem, ale uwaga, jak biore jeszcze lek na bezsennosc stad idealnie sie lacza ze soba i wtedy zasypiam... Dodatkowo: ja mam prawo brac nawet do 500 mg. Ketrelu - akurat biore ten lek i sie ciesze, dlaczego? Zaraz napisze...

Mam duza dawke przepisana przez psychiatre, ale ona nie usypia, tylko troche... Wycisza przez Dobroson'em.

Ketrel to cudowny lek na uspokojenie, lepszy sen, ale laczenie go z alkoholem - wiem po kims bliskim - rowna sie nie tyle smierci (zalezy tez co i ile w jakiej dawce) co strasznego stanowi psychicznemu nazajutrz albo tej samej nowy. Osobiscie odradzam,

pozdrawiam :-)
"Żyć tak, aby nie szkodzić sobie i innym."
  • 105 / 25 / 0
19 czerwca 2009Bluecocaine pisze:
Halo, mam pytanie?
Zażywał/ zażywa to ktoś??
Jakie macie zdanie o tym leku?
Mi zapisał to psychiatra w styczniu z początku dawka 50 mg aż do dawki 600 mg. Odstawiłam to w maju jakoś na początku, bo się fatalnie po tym czułam. Miałam nie fajne halucynacje słuchowe i wzrokowe, problem z sercem i ciśnieniem (np 110/60 a tętno 140), uczucie zagubienia, dezorientacji, problem z koncentracją i pamięcią, "zamulenie", spowolnienie reakcji, wzrost temperatur ciała, skurcze mięsni, drgawki itp (to wszystko zaczęło się przy dawce 500 mg, ale później zdarzało się przy coraz mniejszych dawkach)
Zrezygnowałam z tego leku ostatecznie, gdy zaaplikowałam sobie dawkę 300 mg (połowę mnijeszą) i dostałam bardzo nieprzyjemnej "jazdy".
Miał ktoś podobnie?
Najlepszy jest Ketrel. Mam za soba wszystkie odpowiedniki i byly wlasnie takie "kwiatki", ktore zniknely przy oryginalnym leku... Tylko niestety Ketrel jest drogi :-(

pozdrawiam
"Żyć tak, aby nie szkodzić sobie i innym."
  • 21 / 5 / 0
Warto to brać na mocnym skręcie po opio żeby się wyspać? Mam 25mg troche tabletek. Piszą, żę to antypsychotyczny, na sen i opioid nawet. To co to w koncu jest? Antypsychotyk który oddziałowuje na któryś receptor opio czy co?
  • 2394 / 653 / 0
@ OxycontinLoveLove

Nie oddziałuje na żadne receptory opio. Nie ukoi bólu skręta ale jak weźmiesz takie powiedzmy dwie to masz na 95 % sześć do ośmiu godzin snu gwarantowane..

Moi drodzy mój rodzinny jest na urlopie i lada dzień bd miał deficyt ketrelu !! :O Poda mi ktoś na prv stronkę od recek gdzie wypiszą go od ręki bez żadnych zjebanych zaświadczeń ??? Bo z tego co pamiętam z tym jak i pregą lekarze nie robią problemu jak w przypadku benzo czy opio. Byłbym bardzo wdzięczny!!
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).