Substancje wpływające na wydajność działania układu kwasu gamma-aminomasłowego w organizmie.
Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5801 / 1192 / 43
To dobry stabilizator nastroju. Solo nie działa.
Za to w połączeniu z dobrym antydepem bardzo pomaga.
Ja tam nie narzekam. Na mnie działa.
Biorę 600mg rano i 600 przed spaniem.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 112 / 6 / 0
Od 5 dni przyjmuję ten lek w małej dawce 2x150mg. Celem jest redukcja benzodiazepin oraz leczenie zaburzeń lękowych.
Jednak przez te 5 dni czuje się jakbym dostał łopatą w łeb. Jestem otumaniony, odrealniony, mam mocno zaburzone funkcje poznawcze i z tego powodu nie jestem w stanie wyjść z domu. Jedynie dobrze śpie, ale boli mnie brzuch. Generalnie czuje się źle.
Z Waszego doświadczenia warto czekać i brać dalej? Ten efekt powinien minąć?
  • 2693 / 570 / 0
Raczej się nie poprawi
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 434 / 167 / 0
@Vetulani44 niekoniecznie. Brałam o wiele wyższą dawkę od @Brick, bo 800mg doba i jak początki były średnie, tak później brałam chyba z rok i bez problemu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Okultystyczne rytuały czy "zabawa" pod wpływem medycznej marihuany? Co wydarzyło się na Górze Cment

"Wszystko wskazuje na to, że ktoś uczynił sobie z cmentarza miejsce zabawy. Jak niebezpiecznej? Nie wiadomo. Być może pod wpływem leczniczej marihuany, której sprzedaż prowadzona jest tylko na receptę. Opakowanie po takim leku, leżało wśród świec, lampek, kartek z dziwnymi, niemożliwymi do odczytania tekstami, ale też monetami, drewnianymi figurkami i chustami."

Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.