Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam, chciałem się spytac, czy jeżeli biorę antybiotyk od czwartku tj. 19.07 mogę wspomóc się jutro koksikiem? Antybiotyk mam jeszcze na 5 dni, czy lepiej jest odstawić dzisiaj antybiotyk i jutro zarzyc boskiego proszku? Czy moge normalnie stosować antybiotyk w połączeniu z koksem i nic mi się nie stanie? Prosze o szybka odpowiedz, dodam ze antybiotyk to duomox
  • 2897 / 613 / 10
Antybiotyków nie odstawia się przed czasem wskazanym przez lekarza.
Nie wiem jak przy łączeniu go z kokainą, ale na pewno jest to niepotrzebne obciążenie organizmu.
Odpuść sobie ćpanie na te kilka dni, wyjdzie ci to na zdrowie.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 143 / 22 / 0
wiem wiem pewnie juz dawno po kuracji ale tak na przyszlosc dla reszty: jezeli bierzecie antybiotyki to nie odstawiajcie ich na 1/2 dni bo to po prostu nie ma sensu…
Antybiotyk dziala tylko jak bierzesz regularnie wiec zamiast cpac dokonczcie branie antybiotyku i dopiero wtedy.
Ja biore tetralysal i doczytalem sie ze spowalnia on metabolizowanie sie MDMA (zdazalo mi sie mixowac z ema i nie odczuwalem zbytnio zadnej roznicy) a o 4mmc i 3mmc nie wspomne ale zawsze lepiej poczytac niz plakac z rozjebana watroba :D
Nie ma że za mocno %-D
  • 231 / 41 / 0
@agentwiadro Dokładnie tak jak mówisz. Antybiotyk nie spełni swojej roli jeśli nie będzie wzięty "od A do Z". To, że w ulotce nie jest napisane "nie powinno się pić alkoholu podczas jego stosowania" (bo nie w każdej jest) nie oznacza z kolei, że to jest wskazane. %-D Nie wspominając o innych substancjach.
Można ładnie sobie rozwalić wątrobę albo też osłabić działanie samego antybiotyku. Te parę dni można sobie podarować ćpanko.
Uwaga! Użytkownik Ratnehap jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
siema, dostałem augmentin, a przy tym biorę sertraline, metylofenidat i doraźnie kwietiapine i zastanawiam się czy mix tego wszystkiego nie rozjebie mi nerek czy serducha. Niby nic z powyższych nie wchodzi ze sobą w jakiejś niebezpieczne reakcję jak alko+antybiotyki, ale chętnie poczytam wypowiedź kogoś kto bardziej ode mnie zna się na interakcjach między substancjami, a szczególnie między ww lekami a augmentinem, bo resztę biorę ze sobą długo i jest wszystko ok. Dodam że wszystko legal od psychiatry na ADHD, epizody depresyjne i stany lękowe ( chociaż ostatnio już znacznie rzadsze).
  • 29 / / 0
Jak wyglada sprawa antybiotyku z ziolem w formie po?
  • 1854 / 215 / 37
Ja przeciwskazań nie widzę, ale mi zioło ze wszystkim się komponuje.
  • 2 / / 0
Czesc, biorę antybiotyk dożylnie i mam anginę, pewnie jeszcze do końca tygodnia. Przychodzi nowy materiał od dilera (mefka) i chciałbym trochę spróbować pociągnąć nosem po południu. Czy myślicie, ze cos mi grozi? Jest to dożylnie w pośladek, wiec nie przechodzi mi przez wątrobę czy układ pokarmowy. Jak myślicie?
  • 2 / / 0
15 października 2021Romek12 pisze:
Jak wyglada sprawa antybiotyku z ziolem w formie po?
Nie ma wpływu, serio. Jeśli czujesz się w porządku, to normalna faza.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.