Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
A więc właśnie potrzebuję instrukcji robienia sobie kroplówki. Wszystkie posty na temat bardzo mile widziane. Aha oczywiście chodzi o kroplówkę z "wsadem" XD.
  • 182 / / 0
-.- butelka, "kabel" czyli jakaś cieniutka rurka i najtrudniejszy element - sam sobie musisz ogarnąć wenflon, czyli wbić się w żyłę, jednocześnie dobrze jak będziesz miał 'korek', żebyś się nie wykrwawił. Podłączasz elementy i viola - ale nie polecam we własnym zakresie tego typu zabaw, najtrudniejsze będzie ogarniecie wenflonu i nie zachlapalnie przy tym połowy pokoju juchą...
Byleby znów baka była jak dawniej, i byle apteka otwarta do pólnocy najmarniej
Byleby mocno zaszumiało w bani, bylebym euforie znów poczuł gdzieś przy krtani ^^
  • 3309 / 21 / 0
Przecież wenflony są nawet na DOZ, jeśli gdzieś w aptece nie ma.

@down - faktycznie, dzięki
Ostatnio zmieniony 02 marca 2012 przez angor animi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: .
sqrt(666)
  • 1951 / 14 / 0
Ogarnięcie, to chyba chodziło o obsługę tym, a nie o zdobycie
  • 5 / / 0
Temat aktualny. Oczywiście chodzi o jakiegoś guida (linki mile widziane). Warto przecież się upewnić, że nie wprowadzamy np. powietrza do żyły, albo umieć ustawiać "tempo" kroplówki. Sigzour, wybacz, ale będąc złośliwym mógłbym potraktować twoją wypowiedź jako niekonstruktywną. Ja na twoim miejscu stosowałbym się do zasady, żeby każdą opinię "obok tematu" starać się równoważyć jakąś informacją "na temat". Nie martw się o mnie. Btw. może ktoś polecić jakąś książkę na temat iniekcji, kroplówek itd?
  • 5 / / 0
Sry, sigzour, oczywiście szacuneczek dla ciebie, chodzi tylko o to, że w dzisiejszych czasach naprawdę opłaca się stosować normalny sterylny sprzęt, nie mieszkam przecież w dżungli.
  • 182 / / 0
nie chodzilo mi o sam pomysł na podłączenie sobie kroplówki 'na dziko', samemu. Chodzi mi o trudność wykonania tego we własnym zakresie, poza tym sam sens podłaczenia sobie kroplówki uwazam sa chybiony - chyba że ktoś zamierza się szybko wykończyć, wtedy zwracam honor. Bo co innego trzepnąć i.v., mieć mega wejscie i peaka - przy kroplówce nie zadziała to na zasadzie 'dlugiego' mega wejscia i przedluzenia peaka. Raczej podziała porównywalnie do spożycia danej substancji p.o. (jak nie lepiej...). Pomijam kwestie bezpieczeństwa organizmu, przy dlugotrwałym podawaniu jednej substancji przez krew - tak samo jak kwestie rosnącej skokowo w tym momencie tolerancji i po dłuższym czasie braku reakcji na substancje.
Nie potwierdzam oczywiscie powyzszego info ;) Idę logiczną drogą, że tak powiem
Byleby znów baka była jak dawniej, i byle apteka otwarta do pólnocy najmarniej
Byleby mocno zaszumiało w bani, bylebym euforie znów poczuł gdzieś przy krtani ^^
  • 5 / / 0
Hmm... zaaplikowanie sobie wenflonu własnoręcznie to niezła sztuka (o ile w ogóle wykonalne, nie próbowałem jeszcze). Ale jak już masz wenflon to dalej jest łatwo, sam miałem kroplówkę nie raz i chodziłem z nią po szpitalu, więc nie wiem ocb. Chodzi mi o takie drobne sprawy jak ustawianie tempa itd, bo tutaj ewentualna pomyłka mogłaby obfitować w niepożądane konsekwencje XD
  • 3309 / 21 / 0
zaaplikowanie sobie wenflonu własnoręcznie to niezła sztuka
Owszem, mi zjebali przy zakładaniu w szpitalu. Jak lekko poruszyłem ręką niedługo po włożeniu, poczułem piekący ból w żyle do wysokości bicepsu (wenflon w dłoni). Potem w miejscu wbicia miałem spore zgrubienie, a ta żyła mnie swędziała co jakiś czas. Przeszło po miesiącu czy dłużej zażywania leków. Jadłem różne leki i pomagało, ale niewiele, dopiero maść Butapirazol się z tym rozprawiła i nie ma żadnego śladu ani zgrubienia w tym miejscu.
sqrt(666)
  • 989 / 35 / 0
Zalożenie sobie wenflonu to banalna sprawa, łatwiejsze jak zrobienie strzała.
Wbijasz się tą igiełką co idzie przez rurkę, jak się wbiesz, wyciągasz igłe i pchasz samą rurkę.
Potem przyklejasz i gotowe.
ODPOWIEDZ
Newsy
Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.