Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 305 / 40 / 0
No właśnie to jest fajne że objawy odstawienne po Kratomie to pestka w porównaniu do benzo czy fenibutu. Najgorsza ta niechęć do wszystkiego ale da się te kilka dni przeleżeć z książką i jest gitara.
  • 459 / 44 / 0
Jakie dawki kratomu dziennie stosujecie mniej więcej ? Ja zauważyłem taką rzecz, że tylko pierwsza dawka ładnie klepie powiedzmy około 2g a potem dorzutka to już jakieś 30% pierwotnego działania. Biorę też escitalopram, więc może to osłabia efekt kratomu.
  • 305 / 40 / 0
3gramy na początek. To prawda z tym co piszesz, następna dorzutka klepie już dużo słabiej dlatego ja za pierwszym razem biorę 3 a potem nawet 9 gramów. No i ważne żeby robić przerwy bo jak tolerka się wyrobi to cała magia pryśnie. Nie wiem czy escitalopram osłabia, sam byłem na nim przez jakiś czas i Kraton działał tak samo jak i bez esci.
  • 20 / 2 / 0
Macie jakieś sposoby jak to przyjąć żeby nie czuć tego smaku? Po przerobieniu paręset gramów na samą myśl o tym smaku mnie odrzuca.
  • 305 / 40 / 0
Kupić sobie puste kapsułki i na własną rękę kapsułkować, to chyba jedyny możliwy sposób. Nie zazdroszczę, ja akurat smak Kratomu lubię.
  • 459 / 44 / 0
Jak Waszym zdaniem wypada kratom w porownaniu np do kodeiny czy innych slabszych opiatow ?
  • 1121 / 153 / 0
Kratom jest nieprzewidywalny, raz działa na mnie stymulująco, raz potrafię lekkiego nooda złapać, nie wiem od czego to zależy. Ja na start walnąłem 10g to koda nie ma szans z kratomem. Właśnie opłaca chyba się robić przerwy po paru dniach, ja przeorałem wszystko co miałem i na końcu skończyłem na sorze, no ale był to jeden z trudniejszych momentów w moim życiu i zmixowalem z benzo, wódką to inaczej niż przyjazd karetki nie mogło się skończyć %-D
"Nieśmiertelny jak Ciro Di Marzio"

Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
  • 1609 / 1024 / 7
09 lutego 2022odbytniczy1991 pisze:
Jak Waszym zdaniem wypada kratom w porownaniu np do kodeiny czy innych slabszych opiatow ?
Koda pod względem siły, swej kapryśności i długości działania może kratomowi czyścić liście 😉
  • 430 / 26 / 0
09 lutego 2022WRB pisze:
Kratom jest nieprzewidywalny, raz działa na mnie stymulująco, raz potrafię lekkiego nooda złapać, nie wiem od czego to zależy. Ja na start walnąłem 10g to koda nie ma szans z kratomem. Właśnie opłaca chyba się robić przerwy po paru dniach, ja przeorałem wszystko co miałem i na końcu skończyłem na sorze, no ale był to jeden z trudniejszych momentów w moim życiu i zmixowalem z benzo, wódką to inaczej niż przyjazd karetki nie mogło się skończyć %-D
On tam ma z cztery rózne odmiany każda ma trochę inny profil działania. Na mnie niestety to zadzialalo tak, że walczyłem z mdłosciami przez cała faze.
  • 305 / 40 / 0
Odkryłem właśnie że mniejsze dawki są lepsze niż duże, ostatnimi czasy ładowałem po 12-18 gramów i zauważyłem że wzmaga to moje stany lękowe i za bardzo, pobudza. Dawki rzędu 3-6 gramów dają ten idealny balans pomiędzy luzem a pobudzeniem. Zaznaczam że chodzi mi o Green Malay.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".