Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1513 / 26 / 0
Brałaś wcześniej opiaty? Nie wiem czy "wyrabianie receptorów" tu też jakoś działa.

Sam kupiłem ostatnio 30g thaia (dostałem 50 :)) w proszku (choć zamawiałem liście) i pewnie będę celował w 5-10g na pierwszy raz. Poczytaj w necie 2g często opisywane jest jako placebo (choć szanuję rozwagę a nie dojebanie wchuj na pierwszy raz) - warto ogarnąć reakcję organizmu).

Ogarnij FAQ w tym dziale.

Wrzucał ktoś do jogutu jak gałę/guaranę - pewnie wybiorę tę metodę na pierwszy raz.

Jest fajna kobietka na youtubie gadająca o kratomie - poszukajcie.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 200 / / 0
Bali ma to do siebie, że działa usypiająco, jednak dawka 2g to dawka żadna przy tej odmianie, najlepiej wrzucić 5-7g. Maeng Da z kolei powinien zrobić "swoje" przy dawce rzędu 3g ponieważ jest to jedna z dwóch najsilniejszych odmian (GMO). Oszczędźcie sobie robienie herbaty i męczenie się z piciem - po prostu weźcie łyżeczkę, zapijcie sokiem i po bólu. Najlepiej wrzucajcie na pusty żołądek. Czy towar jest oszukany ? Na pewno nie, nie każdemu jednak odpowiada takie działanie, pisząc o "stymulacji" mamy tu raczej na myśli stymulację "umysłową" nie fizyczną jak po kofeinie, pamiętaj, że jest to opioid nie stymulant.
  • 189 / 3 / 0
explorer pisze:
Ale tu cicho :rolleyes: Nikt już nie pije cherbatki z kratomu ?
Nie dziw się jak w Polsce posiadanie tej niewinnej rośliny jest traktowane teraz jak posiadanie każdego innego narkotyku typu heroina czy amfetamina a kratomu używa się minimum te 5g na jedną herbatkę, a że to importuje się z zagranicy i dochodzą koszty wysyłki wiec opłaca się kupować ilości rzedu 100-250g minimum. Za taką ilość tej niewinnej rośliny można pójść w na 10 lat do paki, (a nie wiem czy po ostatniej nowelizacji ustawy nawet nie na 12 lat)

Nikt nie będzie tak ryzykował i kupował kratom by napić się z niego relaksacyjnej herbatki, która ma moc porównywalną do kodeiny dostępnej w Polsce legalnie w aptece bez recepty.

Ale gdybym mieszkał w innym kraju gdzie kratom jest legalny to piłbym go codziennie zamiast kawy czy herbaty, bo ma co prawda słabe ale odczuwalne relaksacyjno-stymulujące działanie, a potencjał uzależniający znikomy.
  • 1179 / 124 / 0
Witam,
sprawa jest dość skomplikowana. Siedzę tera w UK i chciałbym zamówić se kratom. Ale nie na adres domowy (bo takiego powiedzmy, że nie mam), ale na poste restante.
Dlatego pytam:
Czy ktoś już kupował tu w UK na poste restante? Jakich dokumentów wymagają przy odbieraniu przesyłki? Czy muszę w formularzach na stronach sklepu podawać jakiś adres zamieszkania?

Polećcie też - proszę - dobre sklepy. Doradźcie co kupić. Wiem, że kiedyś bali i malasian były całkiem fajne. Jak jest teraz?

Przez pm jak już proszę bo zakaz rozmów o sklepach jest. mr_b
  • 1513 / 26 / 0
Testowaliśmy z A ostatnio ww. kratom.

Koło 15 wrzuciliśmy ja 8, ona 7 gram proszku do 250 ml jogurtu. Smak ciężki ale do przeżycia (ja na początku dałem mniej jogurtu, ale nie dałem rady i musiałem dolać). Zapobiegawczo łyknęliśmy po 10mg cetryzyny (dobra decyzja).

Po 20 minutach czułem pierwsze efekty, po 40 rozkręciło się na dobre. Charakterystyczne działanie opio + dość ciekawa stymulacja. Miłe "ciepełko", lekki błogostan. Trochę się z A pomiętosiliśmy, potem zabraliśmy się za rysowanie.

A nieco narzekała na mdłości, cały czas też swędziały nas nieco nosy (reszta ciała mniej, ale drapanie było bardzo przyjemne).

2 godziny szczytu działania i 2 lekkiego opadania, potem już tylko after (miłe, ledwie wyczuwalne)

Ja mam nieco inny próg wrażeń i zerową tolerkę (czysto od O od 10 miesięcy) - choć było całkiem miło. Mógłbym porównać do czegoś w okolicy 225 kody... U A zadziałało za pierwszym razem (gdyby ktoś myślał o wyrabianiu receptorów).

Kolejnego dnia miałem wrażenie, że wystąpiło lekkie after + charakterystyczne utrzymujące się parę dni działanie na układ pokarmowy.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 183 / 1 / 0
@mr_brown, mieszkasz w Polsce i z zagranicy sprowadzałeś, czy jak?
Uwaga! Użytkownik dzigit nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1513 / 26 / 0
Mieszkam w UK. Brałem z tutejszego sklepu internetowego z etnobotaniką i nasionami (itp).
mr_b∩ʁbꞁө
  • 58 / 1 / 0
Ale zajebiscie, wlasnie przeczytalem ze kratom jest legalny we Francji, i nawet znalazlem jeden sklep internetowy, mam tolerke na kode 700mg ile musial bym wypic na pierwszy raz?
Shit, coke, arme , liasse, les vrais savent où j'habite.
  • 1179 / 124 / 0
@mr_b , nie wiem jak z jogurtem, ale niektórych substancji nie warto zapijać mlekiem (jakieś białka kazeinowe, czy coś tam).
@intelek, przy takiej tolerancji, to - imo - nie naćpasz się. Ale dupę zatkać tym na pewno się uda %-D
  • 382 / 6 / 0
O kurde, a ja byłem w Paryżu ze 2 lata temu i nie pomyślałem o Kratomie... Tylko coś tam z Paracetamolem brałem... Nie pamiętam nazwy.
ODPOWIEDZ
Newsy
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.