Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 273 / / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
o maeng da thai slyszalem, ze jest 3x mocniejszy niz premium thai. Wiec by sie oplacalo. Ale czy taki jest na pewno, i to jeszcze ten konkretny, to nie wiem. Najwiecej o nim wie chyba diviner's sage, wiec poczekamy na niego.
  • 199 / / 0
Widze, że zostałem wywołany do tablicy :)
Jak dla mnie jest to najlepszy kratom z jakim miałem do czynienia, jednak zastrzegam,że nie zaopatruje sie w cut - źródło /łysy i nie moge w 100 % stwierdzić czy mają towar HQ.
Ilościowo oplaca się i to bardzo.
Maenga wystarczy 3 g dla otrzymania efektu 6-7g Bali czy 8g Red Vein indo, i za to olbżymi plus - nie trzeba go żreć łyżkami tylko wystarczą wlasnie te 3g.
Cenowo oplaca sie troche mniej, ale wiadomo towar luksusowy musi kosztować (choć za granicą znajdziemy oczywiscie 2x taniej :))
  • 494 / 26 / 0
3 łyżki indo super mix zaparzone z kapką cytryny przypominają do złudzenia 300 mg trampek bez tolerancji... Poważnie się zdziwiłem.
  • 153 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zdeblo »
A na mnie Kratom słabo działa. Kupiłem 25g Super Malasyana z cut - źródło /łysy (proszek). Zrobiłem sobie z tego za pierwszym razem herbatkę z ~6g z cytryną. Wypite na pusty żołądek rano - poczułem przyjemne uczucie "o ładuje się" - odprężenie, ciepło w całym ciele, lekka euforia. Utrzymywało się to z 30minut, a potem zostało zamulenie z delikatną euforią... przyjemne, ale nie warte chyba ceny. Drugi raz herbatka z 12g, także z cytryną - efekty podobne, tylko mocniejsze, trwały też trochę dłużej. Przyjemne odprężenie, ale po 300-400mg trampka było lepiej.

Btw. też macie zimny nos kiedy Kratom Was grzeje?
"Pokonałem naziola! " :D
Hyperreal extra Woodstock team '09

CHWAŁA KOGO!

Godom po ślonsku, jym kwasa, kurza ziele, zajebiiiiiiiiiście sie bawia - jestem okej? :D
  • 320 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: befree »
nie bardzo pamietam ale tram+ benzo oznacza zimny nos :) to jest bardzo typowe opioidowe dzialanie.Ciekawe czy ktos z was przy tram+benzo miewa specyficzne rozchodzenie sie oczu az do widzenia podwójnego.Oczywiscie to bardzo przyjemnewiem ze to nie na temat ale wkoncu to podobne klimaty to moze ktos odpowie.Jesli chodzi o sile to tramal jest lepszy tylko dlatego ze jest czysty a kratom ma tez antagonistow opioidowych w sobie+inne rzeczy podobno nawet niektore sa zdrowe.Jakby wyizolowac to co dziala opioidowo to byloby to duzo mocniejsze od trampa jestem raczej pewny :)

Jeszcze jedno,pare razy kratom zadzialal na mnie mocniej niz sam tramal w duzych dawkach(jestem doswiadczony w jesli chodzi o tram)
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2008 przez befree, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik befree jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
prawie każdy tak ma przy większych dawkach tramu

wycięto cytat - łysy
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 27 / 0
W zeszły weekend zrobiłem sobie herbatkę z 10g Kratomu Indo z cut - źródło /łysy i wypiłem do tego piwko - pozamiatało mną pięknie, nie mogłem chodzić tylko od razu jebłem na wyrko. Przy zamkniętych oczach miałem delikatne halucynacje i uczucie zmniejszania się, czy tez zapadania się w sobie jak po DXM. Dodam że to był pierwszy raz z dawką 10 g i nie mam wyrobionej tolerancji. Czy też mieliście podobne odczucia po większych dawkach kratomu ?
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 1179 / 124 / 0
@Kuba Powiatowy
Zdarzało mi się po kratomie, zwłaszcza z dodatkami doprowadzać do takiego stanu, że nie mogłem wstać z łóżka, ale nigdy nie 'malałem" ;) Halucynacji jako takich też nie było. Był za to taki fajny stan z pogranicza snu i jawy.
--------
Zastanawia mnie jedna rzecz. Najbardziej upierdolę się wtedy kiedy wszystko wyrzygam. Wygląda to tak: zajebie troszeczkę (np. pierwszą herbatkę), później gotuję fusy i wypijam, później po kilku- kilkunastu minutach paw i pozostaje tylko jedno wielkie si %-D
Czemu tak się dzieje? Przecież substancja aktywna jest, że tak powiem na zewnątrz...

EDIT
przypominam królikom, że mieli sprawdzić miks z raphalamidem. ;)
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2008 przez mniemanolog, łącznie zmieniany 1 raz.
EjeMqv63qzcBDbheXUtQcmcMHaCGGXk8cCS
  • 459 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Roni Regan »
cut - nieaktywny link /łysy
Tutaj pisze, że bierze się 1 lub 2 tabletki naraz. Czyli na początek można spróbować 2 tabsy tak z kwadrans przed kratomem.
Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.

Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
  • 2129 / 27 / 0
W jaki sposób to ma zwiększać moc kratomu ?
Toksyczna chemia z 15 metrów
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.