Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 351 / 8 / 0
grzybki widziałem do kupienia. Sądzę, że kwasibora nie znajdziesz.
  • 326 / 13 / 0
Odkopuję temat, bo szukam inspiracji. Mianowicie niedługo wybieram się na weekend do Malmo + Kopenhaga. Jest to wyjazd budżetowy (bilety w obie strony kosztowały 78 zł, przez cztery dni pobytu nie śpimy w żadnym pokoju, zdajemy się jedynie na krótkie drzemki choćby na lotnisku czy dworcu kolejowym, gdzie oczekiwanie na środek komunikacji 12 i więcej godzin to normalka, także odczuwam w związku z tym wystarczający poziom bezpieczeństwa takiego pomysłu.

Koniec już opowiadań natury turystycznej i czas na konkrety. Raczej odrzucam pomysł przemycania czegokolwiek, zwłaszcza że to mój pierwszy lot samolotem i nie wiem dokładnie czego mogę się spodziewać. Chciałbym się na miejscu wspomóc jakimś stymulantem, by przetrwać z choć minimalną godnością te trzy nieprzespane, lub przespane w brutalnie znikomym stopniu noce. Odrzucam wszelkie nielegale (bo raczej nie doszedłem jeszcze do levelu zdobywania narkotyków za granicą - ale jeśli to paradoksalnie proste, to ucieszę się jeśli mnie oświecicie). Dlatego pomyślałem o jakimś RC, np. Hex-enie. Z tego co pokrótce wyguglowałem, w Danii raczej nie uświadczę stacjonarnych sklepów z substratami proszków do prania (lecz mogę się mylić, risercz był dość pobieżny - jest 6.52 nad ranem).

A więc: czy ktokolwiek wie czy w Kopenhadze można uświadczyć jakieś funshopy? A czy jeśli nie ma takiej opcji to czy dałoby się zamówić coś online do odbioru w czymś w rodzaju duńskiej wersji polskiego paczkomatu?

Z szacunkiem przyjmę każdą wskazówkę, która pomoże mi rozwikłać ten dylemat i uchronić się od picia hektolitrów znienawidzonej kawy.

PS. Przepraszam, że przed zamieszczeniem posta zrobiłem niewystarczający risercz, ale jest już 6.56, a ja ciągle zbieram się do spania po małej nocnej przygodzie z już wyżej wspomnianą substancją. Na koniec 2mg etizolamu i nyny. Jutro włożę więcej wysiłku we własne poszkuiwania informacji. Ciao i z góry dzięki!

PS2. Tak już poza tematem, całkiem przyjemnie się skleja litery w całkiem legitne ciągi wyrazów po tym Hex-enie (to mój debiut z tą substancją, także jeśli znacie jakieś lepsze RC, które mogłoby mi pomóc w tej sytuacji to też chętnie i z wdzięcznością posłucham.
  • 1 / / 0
jak kokon w kopenhadze? droga to impreza?
  • 1 / / 0
Bardzo polecam, super klimat i bardzo przyjaźni ludzie :D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.