Koniec już opowiadań natury turystycznej i czas na konkrety. Raczej odrzucam pomysł przemycania czegokolwiek, zwłaszcza że to mój pierwszy lot samolotem i nie wiem dokładnie czego mogę się spodziewać. Chciałbym się na miejscu wspomóc jakimś stymulantem, by przetrwać z choć minimalną godnością te trzy nieprzespane, lub przespane w brutalnie znikomym stopniu noce. Odrzucam wszelkie nielegale (bo raczej nie doszedłem jeszcze do levelu zdobywania narkotyków za granicą - ale jeśli to paradoksalnie proste, to ucieszę się jeśli mnie oświecicie). Dlatego pomyślałem o jakimś RC, np. Hex-enie. Z tego co pokrótce wyguglowałem, w Danii raczej nie uświadczę stacjonarnych sklepów z substratami proszków do prania (lecz mogę się mylić, risercz był dość pobieżny - jest 6.52 nad ranem).
A więc: czy ktokolwiek wie czy w Kopenhadze można uświadczyć jakieś funshopy? A czy jeśli nie ma takiej opcji to czy dałoby się zamówić coś online do odbioru w czymś w rodzaju duńskiej wersji polskiego paczkomatu?
Z szacunkiem przyjmę każdą wskazówkę, która pomoże mi rozwikłać ten dylemat i uchronić się od picia hektolitrów znienawidzonej kawy.
PS. Przepraszam, że przed zamieszczeniem posta zrobiłem niewystarczający risercz, ale jest już 6.56, a ja ciągle zbieram się do spania po małej nocnej przygodzie z już wyżej wspomnianą substancją. Na koniec 2mg etizolamu i nyny. Jutro włożę więcej wysiłku we własne poszkuiwania informacji. Ciao i z góry dzięki!
PS2. Tak już poza tematem, całkiem przyjemnie się skleja litery w całkiem legitne ciągi wyrazów po tym Hex-enie (to mój debiut z tą substancją, także jeśli znacie jakieś lepsze RC, które mogłoby mi pomóc w tej sytuacji to też chętnie i z wdzięcznością posłucham.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.