Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 380 / 119 / 0
16 marca 2017Fatmorgan pisze:
nie wiem czemu Ci się to mogło zdezaktywować
Bo to nie były łysiczki :gun:
  • 5792 / 1188 / 43
Pierwszego grzybka jakiego się znajdzie trzeba zjeść od razu.
Tak się robi, żeby potem znaleźć inne grzybki.
Ja tam zjadam wszystko na łące, razem z trawą.
A do konserwacji polecam suszarkę do owoców i grzybów.
Mam taką elektryczną, czasem suszę na niej konopie.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 441 / 21 / 0
https://hyperreal.info/info/co-kazdy-am ... c-powinien

Czy rzeczywiście są 20 razy bardziej toksyczne od świeżych ?
Po prostu egzystuje w tym matrixie
  • 414 / 47 / 0
^ To jest jakieś pitu-pitu bez pokrycia z rzeczywistością.
5-HO-La La LaND
  • 3215 / 416 / 0
Jedyna "toksyczność suszonych grzybów" o której słyszałem a która może mieć pokrycie w rzeczywistości to skażenie pleśnią. Może się zdarzyć, że niepoprawnie wysuszone grzyby ( wtórnie zawilgocone ewentualnie ) zajdą nam jakims innym grzybowym organizmem który będzie wytwarzał chociażby alfatoksyny znajdujące szczególne upodobanie w niszczeniu hepatocytów.

Być może autorowi tekstu chodziło jeszcze o to, że w suszonych grzybach jest po prostu x-krotnie większa koncentracja psylocyny czy też psylocybiny (no siła rzeczy skoro grzyb traci over 90% masy będącej wodą ), ale napisał to w sposob wyjątkowo niefortunny

edit: podesłany przez Ciebie artykuł jest sprzed 8 lat. Był to czas kiedy wiele różnych legend miejskich znajdowało swoje odzwierciedlenie w "poważnych" artykułach na temat dragów :-D
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 657 / 93 / 0
@fraktal123 to jakieś bzdury, statystycznie grzyby suszone spożywane są dużo częściej niż świeże, świeże tylko w sezonie, i to jak się samemu zbiera, albo ma kolege grzybiarza, ewentualnie uprawia w boxie, suszone zaś przez resztę roku, a jednak konsumenci jakoś nie uskarżają się na kłopoty zdrowotne
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 47 / 1 / 0
A jak jest z używaniem piekarnika do szuszenia? Bo moje od 2 dni leżą ale wciaż wilgotne są,gdybym włożył do piekarnika na temp 30-40 stopni z termoobiegiem byłby duży spadek mocy?
  • 89 / 13 / 0
Wiesz co , intuicja mi podpowiada , że to może być zły pomysł , sprawdź może najpierw jak wygląda taka sytuacja na psylocybinie i psylocynie - duckduckgo albo kaczka

że w ogóle nie schną ? Weź wyciag tace od piekarnika , taka na ciasto lub tą płaską , na tacy rozłóż coś , co wchłonie , rozproszy i pomoże rozstać sie z wilgocią od tej strony , a górę też przykryj czymś na styl ręczników kuchennych papierowych - 3dni max 4ry dnie i są suche - idealne do pakowania
Uwaga! Użytkownik BezKitu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3215 / 416 / 0
w piekarniku sobie możesz suszyć - najlepiej na niskiej temperaturze (nawet do 50 stopni bez problemu) i z uchylonymi drzwiczkami
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 47 / 1 / 0
28 marca 2017BezKitu pisze:
Wiesz co , intuicja mi podpowiada , że to może być zły pomysł , sprawdź może najpierw jak wygląda taka sytuacja na psylocybinie i psylocynie - duckduckgo albo kaczka

że w ogóle nie schną ? Weź wyciag tace od piekarnika , taka na ciasto lub tą płaską , na tacy rozłóż coś , co wchłonie , rozproszy i pomoże rozstać sie z wilgocią od tej strony , a górę też przykryj czymś na styl ręczników kuchennych papierowych - 3dni max 4ry dnie i są suche - idealne do pakowania
Były w blaszanym pudełku z ręcznikami papierowymi i jakimś osuszaczem,kilogram osuszacza zamienił się w kamień,grzyby ledwo co przyschły,potem były 2 dni na gazetach i nic,podsuszyłem w piekarniku,prawie suche,jakieś 20g wody zostało,dałem z powrotem do suchego metalowego pojemnika z ręcznikiem papierowym znowu mokre :wall:
Zostaje mi suszenie w piekarniku i szczelny worek
ODPOWIEDZ
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.