...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1047 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
o-jo-joj

szalona ponoć ma się git.
nie pisze, że nie napierdala hery bo nie wiem, nie?
Ale jak z nią ostatni raz gadałam to nawet nie ćpała wiele.
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Nie chce poki co zakladac nowego tematu, wiec pytam tutaj. Pytanie dotyczy glownie osob, ktore na stale skonczyly z cpaniem i nie biora nic powyzej roku. Z tego co slyszalem od terapeuty gdzies po okolo 2 latach niecpania pojawia sie zwatpienie, chec powrotu do nalogu. Czy neofici moga to potwierdzic? Nie wiem ilu ich tu jest, jesli nie cpaja to nie wchodza raczej na hajpa (wyzwalacz), ale interesuje mnie zdanie na ten temat moderatorki dzialu, czyli Wisiorka, ktora jest czysta ponad 2 lata. Moglaby cos kolezanka skrobnac na ten temat? Przy okazji gratuluje trzezwosci i zycze wytrwalosci. I nie dziekuj co by nie zapeszyc ;-) .
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
no powiem ci ze ostatnio fakt mysli o cpaniu nasilily sie.moze dlatego ze duzo problemow takze w zyciu osobistym a to najbardziej rozwala.zreszta mam ochote na same chore rzeczy typu cpanie,chlanie czasem albo pociecie sie..jazdy z zyganiem itp.-no nic taki okres mi sie trafil.ale skoro jest chujowo to musi byc wkncu i lepiej.mysli mina jesli tylko nie wdraze ich w zycie.
ps.dostalam priva odezwe sie jak tylko bede mogla na gg
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 33 / 1 / 0
No to odsłania się kolejna alternatywa:
ćpanie -> zaleczanie -> radość z trzeźwości aż do wyczerpania
no i zataczamy koło. Bo, jak wiadomo, kto nie robi przerwy... A tak jest czas na ogarnianie i czas na zapominanie. A potem się umiera. Hehe, takie to oklepane, więc o czym tu gadać.
Ostatnio zmieniony 21 września 2009 przez anyoneanythinganyone, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 210 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Obłąkany »
banshee pisze:
o-jo-joj

szalona ponoć ma się git.
nie pisze, że nie napierdala hery bo nie wiem, nie?
Ale jak z nią ostatni raz gadałam to nawet nie ćpała wiele.
Ponoć.. Jak z nią ostatnio miałem kontakt to właśnie była H..

A co do tematu, to już minął mi rok trzeźwości, [raczej abstynencji odwykowej] i jak mi życie miłe, nigdy w życiu nie pójdę do żadnego ośrodka !!! To straszne miejsce jest !!! Na dziś jest moją motywacją, że ćpanie może doprowadzić do ośrodka. :)

Cóż - na dzień dzisiejszy - nie jestem z życia jakoś szczególnie zadowolony, ale z tego że jestem wolny od nałogu owszem [fajki też rzuciłem]. Co dla mnie najważniejsze, to to że podczas terapii uporządkowałem sprawy z moją głową, biorę wreszcie odpowiednie leki [tzn. nie klony :P] i czuję się w miarę "normalnie" (bądź co bądź obłąkany pozostanę).

Nie będę pisał jaka to trzeźwość wspaniała, nie będę nikogo namawiał na odwyk, zawsze ciekawiej przeczytać że ktoś poszedł do piachu, niż o tym że inny nie ćpa nie ?

P.S. Cześć banshee !!! :cheesy: :heart:
Ostatnio zmieniony 21 września 2009 przez Obłąkany, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zapomniałem o banshee !!! :)
Pierdol dragi - zostań ninja.
  • 1047 / 22 / 0
Obłąkany! że też dopiero teraz tutaj zaglądnęłam :( Masz mejla z moim gg, czekam, aż napiszesz :*

a w ogóle to graty i SZO Obłąkany, ale dalej wolisz się z moją mamą niż ze mną spotkać? ;( :P

Nom a ja rzuciłam ćpanie na okres prawie 60 dni podczas których to tylko alkoholizowałam się przez 58 dni i jednego dnia zjadłam LSD a może 3 dni byłam na buprze. To w sumie chuj a nie sukces, ale nie chciałam walić oftopa bo nie lubię dostawać OSTRZEŻEŃ.

Aha, wspieram was, jestem z wami, obecnie od wczoraj czysta ( zioła, alko i fajek nie liczę bo to chuj )
planuję rzucić ćpanie do jutra, bo później wróci jak jojo, znając prawa fizyki ( pamiętajcie o akcencie )
one two fuck you!

• 1069 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: anonimus »
Wisior ja z niecierpliwością czekam na nowe notki ;) sam też ograniczyłem do minimum na razie ograniczyłem wszelkie używki ale kto wie, moze i ja sie za siebie wezmę ;)
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
Dzisiaj byłem w Ośrodku Leczenia Uzależnień i w oniedziałek spotykam się z moim pierwszym terapeutą :cool:
U psychiatry w w ośrodku już byłem i jedyne co mi mogła zaproponować to detox, a potem MOŻE terapia metadonowa o ile ZAJDZIE TAKA KONIECZNOŚĆ
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Ksionc, lepiej sie w metadon nie wpierdalaj. Juz lepiej bupre brac substytucyjnie. Szkoda tylko, ze w Polsce sa tylko tabletki 0,2 i 0,4mg. Na zachodzie nawet 8mg na tabletke (bez naloksonu, bo z naloksonem tez sa). Chyba, ze plastry transtec z bupra dostaniesz substytucyjnie :-D .
  • 1047 / 22 / 0
[quote="Gargamel"]
Chyba, ze plastry transtec z bupra dostaniesz substytucyjnie ]

to zajebiste leczenie, nie ma co %-D
one two fuck you!

ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 18 Jun 2025 11:47:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750247172'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.