Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 12387 / 2409 / 0
Czyszczenie szumu otoczenia z nagrania to nie jest żadna nowość. Mikrofon kierunkowy i można podsłuchać każdą rozmowę - ta technologia ma już ze 2 dekady przynajmniej.

A odszyfrowywanie slangu przez specjalistów raczej nie zdarza się w sprawach z 2 g zioła w tle. Raczej chyba tylko przestępczość zorganizowana.
  • 29 / / 0
Whatsapp to chyba najpopularniejszy komunikator w tej chwili.telegrama tez sie sporo uzywa w krypto swiecie. Wydaje mi sie ze pgp ktore zostalo wspomniane wczesniej to najlepsza opcja ale malo ludzi z tego korzysta.
  • 1195 / 217 / 32
A wiecie że gadugadu dalej istnieje? ja myślałem, że to z 10 lat temu umarło
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 231 / 41 / 0
@Klamm ale naszej-klasy już nie ma. XD
People have been taking drugs for thousands of years; it is a universal right of all cultures, because we can't stand reality in too many doses sober.
  • 1195 / 217 / 32
@Ratnehap Nie wiedziałem. Nie mam też żalu, bo nigdy z naszejklasy nie korzystałem.

Żeby nie było offtopu. Ani Snapchat, ani Whatsapp i ani GG nie wydają mi się bezpiecznymi komunikatorami.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 1782 / 300 / 0
08 sierpnia 2021jezus_chytrus pisze:
Czyszczenie szumu otoczenia z nagrania to nie jest żadna nowość. Mikrofon kierunkowy i można podsłuchać każdą rozmowę - ta technologia ma już ze 2 dekady przynajmniej.

A odszyfrowywanie slangu przez specjalistów raczej nie zdarza się w sprawach z 2 g zioła w tle. Raczej chyba tylko przestępczość zorganizowana.
Tak jak piszesz. Byłem kiedyś świadkiem niefortunnego zdarzenia, związanego z taką działalnością innej osoby. Niestety skończyło się w sądzie (świadek) i tam byli biegli, którzy oskarżonym rozkminiali każdy slang, wyrazek po wyrazku. Co do czyszczenia to nie wiedziałem, jak długo już działa ale zrobiło na mnie wrażenie. Z rozmowy w której praktycznie nic nie idzie zrozumieć (bassy, hałas) nagle czysty dialog.
  • 64 / 17 / 0
Żaden z tych komunikatorów jest dobry. Polecam Telegrama lub Signala [zaleznie gdzie masz wiecej znajomych] + wickrme. Trzeba odsiewać te zbierające dane i szpiegujące. Łocap to pierwszy do ostrzału - tak samo jak i mesendżer i ten nieszczęsny snapczat.
  • 1905 / 181 / 0
Ja korzystam z Signala, lub rzadko z wickrme. Czasem coś poślę przez privnote.

Whatsappa usunąłem już jakiś czas temu, w sumie nie moge się zalogować już na żadne konto w mediach społecznościowych. Pokasowałem. Chociaż wiem, że nawet jeśli ja nie mam dostępu to nie znaczy, że to zniknęło na zawsze. Bo na pewno gdzieś to jest. A na pewno przez długi czas.
Take DXM and Be Happy
  • 9041 / 1759 / 2
14 września 2021SteelSlade pisze:
Żaden z tych komunikatorów jest dobry. Polecam Telegrama lub Signala [zaleznie gdzie masz wiecej znajomych] + wickrme. Trzeba odsiewać te zbierające dane i szpiegujące. Łocap to pierwszy do ostrzału - tak samo jak i mesendżer i ten nieszczęsny snapczat.
A signala rocznie przejął ktoś tam ?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 12387 / 2409 / 0
Dla "paranoików" dobrym rozwiązaniem może być używanie jakiegokolwiek messenger'a w kombinacji z privnote i safenote (oba działają na takiej samej zasadzie).
Czyli:
1. Tworzymy notatkę w privnote i kopiujemy link do niej.
2. W safenote tworzymy notatkę, wklejamy link do privnote i kopiujemy link.
3. Wysyłamy jakimkolwiek komunikatorem link do safenote, w którym jest link do privnote.
4. Można dołożyć jeszcze trzeciego "pośrednika" - np https://1ty.me

Generalnie idea jest podobna do podwójnego, czy potrójnego szyfrowania tekstu w programowaniu - coś jak SHA1(MD5(SHA1("tajna wiadomość"))) (tego już żaden komputer nie odkoduje). Nawet jeśli 1 element zwiedzie, pozostają jeszcze kolejne.

Pozostaje jedynie ślad w komunikatorze o komunikowaniu się z daną osobą. Treść jest właściwie nie do odzyskania w błahych sprawach (zakładając, że notatki tak naprawdę nie są niszczone na serwerach safenote i privnote).
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Newsy
Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej

Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.

Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech

1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?

Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem