...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1 / 1 / 0
Witam

Nie zamierzałem zakładać tu konta chociaż znam to forum od lat. Raczej tylko czytałem posty.

Mam jednak problem i kompletnie nie mogę sobie z nim poradzić. Jakieś 2,5 msc. temu kupiłem koks. Miał być na imprezę, która miała odbyć się trzy tygodnie później, ale od razu po zakupie postanowiłem go stestować i sprawdzić reakcję organizmu. W zasadzie okazjonalnie miałem już do czynienia z kokainą, ale nigdy nie miałem „sztuki” w domu. Dalej to już wiadomo. Aktualnie schodzi mi ok. 0,5g dziennie.

Czy są tutaj osoby którym udało im się wyjść z tego shitu bez odwyku i mogą dać jakieś wskazówki? Może warto zamówić kroplówki?
Jakie badania powinienem zrobić i po jakim czasie od zachowania abstynencji?
Próby wątrobowe, echo serca, ekg, morfologia - czy sugerujecie coś jeszcze?

Udało mi się rzucić wódę (prawie 1,5 roku) którą łączyłem z alprą i robiłem straszne głupoty.
Po rzuceniu wódy zostałem przy alprze. Od tamtego czasu moja dawka to 2x0,5mg/dzień a w bardzo stresowych, pojedynczych sytuacjach dochodziło do 2, max 3 mg.
Do wódy już w ogóle mnie nie ciągnie, natomiast alpra solo daje zadowalające rezultaty - nie zaniedbując przy tym żadnych obowiązków.

koks w te 2,5 msc niestety trochę namieszał.

Ps. Pocenie się po koksie to normalny objaw przy takim ciągu? Bo ostatnio często budzę się cały mokry, a i po przyjebaniu bywa że robi mi się mokro pod skrzydłami i mam wilgotne dłonie/stopy.
  • 3455 / 555 / 0
Spokojnie to że leciałeś raz na koksie to jeszcze nie oznaka że jesteś wiebany. Jak kupujesz non stop żeby normalnie funkcjonować to co innego. Uważam że nie jesteś jeszcze w cugu.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 102 / 31 / 0
Jak chcesz przerwać to przestań pierdolić, głaskać sam siebie tylko spuść w kiblu to co masz jeszcze w domu, skasuj numer do typa i więcej nie dzwoń.
Jak cię będzie brała ochota żeby przyjebać to idź na spacer albo rób pompki/przysiady/padnij powstań do porzygu do momentu aż ci przejdzie.
  • 1298 / 258 / 0
alpra nie gasi Ci pragnienia na to?
  • 761 / 105 / 0
alko ci nie gasi pragnienia na to ?
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 507 / 194 / 0
Każdy chce być bogiem i taka fajna tłusta gruda daje ci ten stan,ale na krótko.I ty byś zawsze chciał być tym bogiem.Odpowiedź sobie na pytanie-Jak zostaniesz zwolniony z funkcji Boga przejdziesz do zwykłego człowieka po prostu sam w końcu odpuścisz?Marne szanse...
Masz bardzo wiele do stracenia i jesteś w drodze na samo dno,a zobaczysz co będzie jak za braknie na koks i kryształ zapodasz..o chłopie...leć do specjalisty uzależnień i psychiatry no chyba,że masz zajebiście mocną psychikę jak to człowiek z miasta wtedy pierdolnij się w łeb i zobacz trzeźwym okiem na jakim gruncie stoisz i dokąd zmierzasz i czy ci się to opłaci.
Druga opcja jest tą gorszą bo już psycha siada i szukasz pomocy tu
Uwaga! Użytkownik SerioSergio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.