- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
"Rutyna to rzecz zgubna "
Co do mixów polacam do kody + THC.
Dla osób wjebanych w kodeine pomoże troche urozmaicić rutynę, a dla osób które po jaraniu łapią schizy lub czują niepokój ten miks tez moze sie spodobać (o ile rowniez lubią kodeine i dziala na nich przeciwlękowo)
Tabletki musujące, rozpuszczalne, i teraz pytanie: czy to białe co zostaje na dnie to sam parasyf?
"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
-zolpidem 10mg, jakoś po 13'stej
-xanax sr 1mg (przeterminowany ze 20lat), chwilę przed 15
-amfetamina 1 pas, 15:20
Jak miałem z 15 lat to zmieszałem 150mg kody i lufkę mj (chyba nawet na pół z kolegą) i działanie bardzo niespodziewane: czułem sporą euforię, energię i ogromną pewność siebie. Ważyłem jakieś niecałe 60kg i zaczynałem dopiero z używkami. Wtedy 150 kody robiło mnie prawie jak dziś ze 300, a mj to już 2 pociągnięcia lufy mnie robiły nieźle. Pozytywne doświadczenie, tylko potem wypiłem trochę alko i zacząłem fikać XD.
Natomiast jeżeli ktoś podbija działanie kody DXM to uważajcie z dawkowaniem. Zazwyczaj biorę 4 paki thio, a przed jakos 90-120mg. Raz połączyłem 900mg kodeiny i 600 mg DXM, skończyło się na sorze i reanimacji, od tamtej pory nabrałem więcej respektu do tego mixu
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.