Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
dołaczam sie do pytania podpalacza, i jakie proporcje? normalnie 450 kody robi mnie tak jak trzeba, 300 za malo troszke niby fajnie chill itd ale nie ma takiego "rozjebaania" jak przy 450 dodam ze trip ma byc bardziej kodeinowy tramek ma tylko podbic i przedluzyc faze, myslalem o 300 kody i 100 tramca, czy przy takim mixie jest wysokie prawdopodobienstwo drgawek?
  • 623 / 9 / 0
Skoro 450 kody robi jak trzeba, to przy 300 kody i 100 tramca powinno być dobrze. Aczkolwiek ja osobiście przy pierwszych takich miksach brałem standardową dawkę kody, czyli 450 i 150-200 trama. Było dobrze, ani trochę za grubo, a faza weszła na lepszy poziom. Aczkolwiek dla własnego bezpieczeństwa lepiej brać mniej na pierwszy raz ;)

Przy dawkach trama do 300mg nie trzeba się bać telepania, no chyba że masz jakieś szczególne predyspozycje.
  • 128 / 98 / 0
podpalacz pisze:
kodeina i tramadol? jakie macie doświadczenia, w jakiej kolejności?

dorzucić etizolam, czy to zapobiegnie padace po tramalu?

można dopić browarem?
Zdecydowanie najpierw tramadol, potem kodeina. Etizolam ewentualnie na końcu. Jeśli tramca nie poleci za dużo, drgawek nie będzie nawet bez osłonek. Koda nie obniża progu drgawkowego dla tramadolu (mam nawet wrażenie, że podnosi, ale za to nie gwarantuję). Z drugiej strony jeśli np. chcesz przyjąć 500 mg tramca, 600 mg kody, do tego z 5 mg etizolamu a na koniec zapić piwkiem, to uważaj, bo możesz zapomnieć o oddychaniu.
P.S. nie znam twojej tolerancji na opio i benzo - to potencjalnie śmiertelna dawka dla osoby bez tolerancji. Podziel to przez dwa a dostaniesz dawkę w miarę bezpieczną.
Vis a vis z drzwiami
Od pokoju do planety
  • 451 / 4 / 0
Potencjalnie śmiertelną dawką jest 400mg kodeiny solo, więc..
1:2.5 tramadol:kodeina, w wyższych dawkach benzo na osłone, bo padaka może złapać nagle w tramwaju, będąc po peaku, czego nikomu ( no prawie :-p ) nie życzę :).
"Jebać trzynastkę powiedział odwracając się na pięcie, trzymając pompkę w ręce..."
  • 742 / 9 / 0
@up bez przesady... Moim zdaniem dawką śmiertelną to jest coś koło 1g dla osoby bez tolerki.. Albo chociaż 3/4 tego, na pewno nie 400mg, bo jeśli mnie pamięć nie myli to jeden mój koleżka ojebał 4 albo 5 pak za pierwszym razem (wiem, idiotyzm, sam tego nie mogę pojąć w jakim celu) i nic mu nie było. Inny walił po 3 paki na początek i też nic. Tak więc 400mg na 99% nie jest dawką śmiertelną....
  • 451 / 4 / 0
"Dawka śmiertelna = 500mg fosforanu kodeiny."

http://hyperreal.info/node/7294

Wiadomo, że dla każdego ten próg już na starcie jest inny, ale skądś wzięła się ta liczba, nie? :)
"Jebać trzynastkę powiedział odwracając się na pięcie, trzymając pompkę w ręce..."
  • 128 / 98 / 0
Myślę, że w tym przypadku Hyperreal się mocno myli. Cytuję za Wikipedią (która czasem też zawiera bzdury):
"Dawka śmiertelna LD50 427 mg/kg (szczur, doustnie)"
Z życiowego doświadczenia powiem tyle, ze kumpel, bez tolerki zjadł 8 opakowań Thiocodinu (1200 mg) i skończyło się to dziesięciogodzinnym snem. Oczywiście nie polecam nikomu takich eksperymentów...
Vis a vis z drzwiami
Od pokoju do planety
  • 71 / 1 / 0
Jak sie sprawuje koda z maczankami (AM-2201)?
  • 887 / 11 / 0
Mój ulubiony mix to 90mg DXM, 450mg moklobemidu oraz 6mg klona albo alpry do tego 600mg kodeiny (dodam że biore jeszcze promazyne i trazodon nie wiem jak to wpływa na działanie).
Po czymś takim gwarancja odlotu na jakieś 5h bez praktycznie świadomości tego co się dzieje wokół nas, liczymy się tylko my i to że jest fajnie.
  • 38 / / 0
Co sądzicie o zarzuceniu kody jeśli dzień wcześniej jechało się na fence? Może być mocniej?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.