Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 1188 / 5 / 0
Pierwsza benzodiazepina jaką kiedykolwiek spróbowałam, nie licząc zolpidemu, a było to wczoraj, zjadłam 10 mg klorazepatu, czy tam klorazepamu, nie wiem czemu różnie nazywają. Dostałam opakowanie Cloranxenu, jak na początek bardzo mi się podobało. ;) Lekkie rozluźnienie, wyluzowanie, będę ostrożnie próbować z większymi dawkami.
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1743 / 25 / 0
Cloranxen (5 czy tam 10) to bardzo słabe benzo, jeżeli spodobało się Tobie to miło. Taka rola terapeutyczna poniekąd benzodiazepin, nie zwiększaj za szybko dawki lub nie przechodź na inne benzodiazepiny bo szkoda tak niskiej tolerancji.
Na mnie ten lek nie działa, ale jak odpocznę to na odstawianie ciągu alkoholowego czy delikatnie uspokajająco we większej dawce daje radę, chociaż do mocarzy to on nie należny ;-)
Non omnis moriar.
  • 1188 / 5 / 0
Ja mam takie w dawce 5 mg. 1-2 tabletki działają na mnie bardzo subtelnie aczkolwiek bardzo fajnie. Dawki zwiększam bardzo ostrożnie. ;)
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 216 / 2 / 0
Na sen cloranxen działa bardzo fajnie, ale raz wzięłam w dzień, bo był dosyć ciężki i naprawdę nie było to przyjemne uczucie. Cały czas miałam wrażenie, że mam w sobie jakieś uczucia, ale nie umiałam ich wyrazić. Chciałam poczuć to co we mnie siedzi, dać temu jakiś upust, ale nic z tego. Jedyne co ze mnie wychodziło to jakaś taka drażliwość. Strasznie ludzie mnie irytowali. Nie wiem czy to ma związek z tym środkiem, czy on był po prostu za słaby, żeby przyćmić moje zdenerwowanie.
"Purrrfect. When you're not on the edge, you're taking up too much space."
Cheshire Cat ❤
  • 97 / 1 / 0
Ja dodam tylko od siebie,żebyście nie brali za pewnik opinię innych na tym forum.
Na mnie przykładowo 10mg Tranxene działa zajebiście i wole to niż np 20mg relanium.
Ale np taki Alprazolam którego zjadłem kilka paczek w życiu jest najgorszym syfem z beznozdiazepin dla mnie i przyrównałbym bym jego działanie tylko do jakiegoś neuroleptyka.
Także radzę samemu sprawdzić na sobie i nie słuchać opinii troli internetowych.
No bo typka który napisał,że klorazepat jest słabszy niż placebo można nazwać tylko trolem
  • 9 / / 0
Witam

Mam okazję, jeszcze niepewną zakupu Tranxenu (klorazepatu). Gdyby okazał się tak dobry jak mówisz, to był by git. Wiem, że podawali to kiedyś w szpitalu mojej Mamie. Ale wtedy jeszcze nie wiedziałem co to benzo. Teraz mam okazję porównać to tylko z alpro i z klonem i nie wiem, na co mam liczyć, bo spróbować będę mógł dopiero po zakupie. Mam szanse kupić kilka opakowań, więc nie wiem, czy się w to ładować.

Czy ktoś miał jeszcze jakieś pozytywne doświadczenia z Tranxenem. Proszę się podzielić. Dzięki.

Pozdrawiam
  • 1959 / 56 / 0
5mg klorazepatu disodowego podanego IV z 60mg alfy-PVP IV w jednej pompie praktycznie całkowicie znosi jej działanie. Innego działania nie zauważyłem.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 285 / 2 / 0
Znalazłem dwa duże listki po 10mg na starówce. Dzisiaj po wczorajszym mefmelo zadziałalo świetnie. Taki lajt luz ze szok. Aż to porównuje gdy bylem uzależniony od benzo jakieś 3-4lata temu. Taki sam luz czułem po pierwszych alperkach :) tu poszło 3x10mg i jest gwiezdnie, polecam :)
  • 520 / 8 / 0
Klorazepat to drogie i słabe benzo. Jedyną jego zaletą jest to że długo trzyma. Ale generalnie nie opłaca się w to inwestować.
  • 606 / 8 / 0
^

szczerze mówiąc gówno prawda
to benzo jeśli właściwie stosowane jest nawet lepsze od rolek przy schodzeniu z innych cukierków (no chyba że zaczynamy dzień od 10mg klona %-D )

z tego co mi mówił lekarz nikt nie chce schodzić ani tym ani rolkami bo ZA DROGIE I ZA MAŁO.

myślę że tylu ludzi tkwi wjebanych w benzo po mając pod ręką użyteczne narzędzia każdy i tak wybierze klony na odstawkę, kurwa, wszystkiego: stimsy, alkohol, inne benzo, opioidy itp

sam jadłem i po wysyceniu organizmu jest znakomite- coś pomiędzy odstawką na sucho i z pomocą silniejszego benzo
Blok tekstu mogący usprawiedliwić moje ćpanie, dodać mu ideologii, wnieść coś błyskotliwego albo po prostu być. To nadal blok. Przewijaj dalej
ODPOWIEDZ
Newsy
Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.