𝕜𝕝𝕚𝕟 𝕫𝕒 𝕜𝕝𝕚𝕟𝕖𝕞 𝕚 𝕠𝕕𝕔𝕚𝕟𝕒
20 maja 2024SchrodingerDUCK pisze: 0,6mg kolor "miętowy", z przedziałką ktoś miał?
A już CT to odczucia x3 niż na zwykłym, a jest tutaj morze postów ludzi, którzy płakali przy odstawce klonazepamu. To zanim się w to wjebiecie, warto mieć w świadomości jak się zolam prezentuje na parkiecie z tańczącymi lękami z trzema tancerkami naraz, zamiast z jedną i każda z nich doznaje kontuzji, które scalając wydłużają się w czasie. No ale wiadomo, człowiek nie taki, co się nie wjebie, nie? Wytrwałości wszystkim.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"
Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.