Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Hej, proszę o radę - dostaję raz na trzy miesiące alprę 0.5mg 1op i lorazepam 1mg 1op, to jest doraźnie na lęki i ataki paniki/ generalnie kontekst to agorafobia i GAD. Dodatkowo biorę SNRI. Co powiedzieć psychiatrze, żeby dostać zamiast lorazepamu klony? Tak naprawdę biorę to wszystko w dawkach leczniczych, nie za często, może parę razy więcej w mscu niż faktycznie potrzebuję, po prostu kwestia chęci wypróbowania klonów, czym różni się profil działania w ten sposób, że mogę to opisać tak, że lorazepam mi nie pasuje i nakierować go na klony?
  • 68 / 5 / 0
czy klon niweluje u was kaca?, w sobote wypiłem 3 piwa, później 250 ml mocnego bimbru, w międzyczasie zjadłem 3 mg klona (bardzo rzadko go biorę), bez urwanego filmu, następny dzień lekki ból głowy który szybko przeszedł, wrzuciłem jeszcze 0,25 alpry, także praktycznie zero kaca jak na tyle alko
  • 267 / 65 / 0
Nie niweluje kaca u nikogo. Kac to głownie odwodnienie i zatrucie aldehydem octowym. A wszelkie pozytywne efekty benzo dzień po na kaca to tylko efekt spowolnienia pracy mózgu, które moim zdaniem nie wiem w czym miało by pomóc
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 68 / 5 / 0
to nie wiem dlaczego to tak łagodnie przeszło, bo wieku 20-stu lat zwykle ciężko przechodziłem kace, a teraz 30 i tak gładko przeszło, nie wiem może kwestia dużej ilości tłuszczów w diecie bądź witamin, ostatnio biore b-complex może to ma jakieś znaczenie
  • 961 / 176 / 0
To benzo pomaga w jakiś sposób na kaca?Na zespół odstawienny jak ktoś się alkoholizm wpakował to i owszem,zarzucamy i wracamy do żywych ale na kaca?
  • 2265 / 387 / 0
łagodzi receptory GABA pobudzone przez chlanie.
  • 788 / 447 / 0
29 kwietnia 2025tajemniczy25 pisze:
To benzo pomaga w jakiś sposób na kaca?Na zespół odstawienny jak ktoś się alkoholizm wpakował to i owszem,zarzucamy i wracamy do żywych ale na kaca?
Pomaga to mało powiedziane. Po godzinie od zarzucenia zapomnisz w ogole, że piłeś i odzyskasz nowe życie... Piekne na zwały, skręty, kace.
  • 781 / 46 / 0
Zgadza się po prostu łapiesz wszystko co było przed piciem, czysty klon bez uboków.
  • 2265 / 387 / 0
jutro zarzucę klonika
  • 788 / 447 / 0
A ja w przyszłym tygodniu, bo mi dwie paki przyjdą hehe
ODPOWIEDZ
Newsy
Mężczyźni z Teksasu skazani na więzienie. Podszyli się pod DEA, żeby ukraść narkotyki

Kary po kilka lat więzienia otrzymali mężczyźni z Teksasu, którzy podszywali się pod agentów DEA, próbując ukraść marihuanę z domu w południowym Oregonie. Celem było kilkaset funtów narkotyku. Kradzież została udaremniona przez interweniujących na miejscu policjantów.

CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami

Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.