uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: zender »
niejestem :P, ale po zeszłorocznych przygodach ze zlodziejami doszedlem do wniosku ze lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu :)
Uwaga! Użytkownik zender nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 122 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pryk-u »
kurwaaaaaaaaaaaaaaaaa.......!!!!!!!!! złość kurwa niepewność kurwa mnustwo podejrzeń kurwa i strach. Jakis skurwysyn zajebał mi rośline [ww] ostatniego krzaka co go trzymałem i hciałem jeszcze z tydzień albo 2 :'( :'( :'( takie zajebiste topy miał i co gorsze to podejrzewam najbliższyh znajomyh o to a jak nie to jakiś jebany konfident albo i same psy po tym jak ktos im wskazał miejscówke tak ze jest przejebane, nie dosc ze nie bede miał juz niego topa to jeszcze sie dygam czy nie wynosić wszyskiego z domu wrazie jakby psy miały wjehać . wieszać złodziei roślin !!! bym huja widelcem rozszarpał jakbym go teraz spotkał
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: lukas2288 »
Swojego n.n. już zrombałem :D Chciałem zrobić fotki przed i po, ale aparat wogóle nie łapie ostrości.
Uwaga! Użytkownik lukas2288 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12452 / 2421 / 0
Odpowiedź jest prosta - aż dojdzie, albo kiedy zacznie wdawać się pleśń.
Ja w tym sezonie ostatniego krzaka ściąłem 26 października - przyfarciło się z suchą i słoneczną końcówką.
Były wprawdzie przymrozki (nawet -4 C pewnego poranka), ale krzaki dały radę.
Niemniej nie zamierzam już więcej sadzić tego typu sezonów. Tylko automaty, albo zweryfikowane sezony finiszujące najpóźniej końcem września. Niestety wybór w tym segmencie nie jest specjalnie bogaty więc w przyszłym sezonie stawiam na auto. Można sobie wybrać cokolwiek, posadzić w połowie czerwca i zebrać z końcem sierpnia / początkiem września. Jakościowo wypada to bardzo dobrze. Miałem w tym sezonie auto Train Wreck, który robi znakomicie. Tylko zbiór rzędu max 12g (ale to głównie z mojej winy, bo wybrałem za małą donicę). Jeśli wszystko zrobić dobrze, to wynik 30-40 g jest jak najbardziej realny, a niektórzy potrafią wycisnąć nawet setkę. Ale to już ze startem pod lampą, doświadczeniem i fartem z pogodą oraz brakiem jakiś komplikacji typu stres spowodowany przelaniem / popaleniem nawozami.
  • 11 / 2 / 0
Ja jak dawno temu byłem hodowca i sądziłem roślinki pod sprzedaż to trzymałem planty zawsze trochę dłużej niż powinienem wtedy zioło było mocniejsze bardziej "kanapowe". I nie chodzi mi że miało więcej THC tylko efekt był bardziej "Stoned" .Czekałem az wszystkie włoski zrobią się brązowe i wtedy scinalem. Myślę że doradzanie komuś żeby ścinał w październiku albo wrześniu mija się całkowicie z celem bo to zależy indywidualnie od rośliny jedna dojdzie wcześniej inna później. Teoretycznie powinno się patrzeć na trichomy pod lupą ale zależy co kto chce uzyskać.
  • 12452 / 2421 / 0
Trzymając krzaki dłużej nie osiągałeś więcej THC, tylko CBN powstałe z rozłożonego THC (ono odpowiada za ten efekt stoned). Optymalny poziom THC jest wtedy, kiedy zdecydowana większość trichomów ma mleczny kolor i pojawiają się pierwsze bursztyny.

Czasem ścięcie wcześniej to kompromis między nie w pełni jeszcze dojrzałym plonem, a dojrzałym ale z dużą ilością pleśni. Sam czasem musiałem ścinać wcześniej i nie wydaje mi się, by w tym konkretnym przypadku mijało się to z celem. Jeśli jednak pogoda dopisuje, jak dopisywała w zeszłym roku w październiku, można trzymać do oporu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.