Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 784 / 445 / 0
18 czerwca 2025kwasiarz pisze:
Jaki jest sposob na przerwanie/zbicie tych side effectow jak już jest po mocnym tripie, juz da sie chodzi ale jeszcze w głowie sie kręci, mózg jakby odlaczony i jeszcze nieco trudno przez to do ludzi wyjść?
Nootropy - noopept, Piracetam.
Co do wypowiedzi że keta działa 20 minut i koniec nie skomentuje nawet.
  • 20 / / 0
Mam pytanie czy niska dawka ketaminy raz na jakis czas, moze korzystnie wplynac na terapie depresji, stanow lekowych, fobii spolecznej, apatii? Biore sertraline i bupropion.
  • 1319 / 335 / 12
może ale nie musi - u mnie np grubszy ciąg wywołał epizod depresji której nigdy na trzeźwo nie miałem (poza zwałą) ale część osób z tym zaburzeniem odczuwają krótkotrwałą poprawę… oczywiście mowa o dawkach terapeutycznych do których ogólnie nie miałem przekonania i intencji %-D ino ciężko się wyrwać z tego zwariowanego wymiaru jak już się tam trochę pogościło

tak po chłopsku; na depreśke polecam spróbować niewielkie dawki a jak jest się zdrowym na umyśle to omijać bokiem długie maratony
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 3177 / 889 / 5
24 czerwca 2025Macabra pisze:
Mam pytanie czy niska dawka ketaminy raz na jakis czas, moze korzystnie wplynac na terapie depresji, stanow lekowych, fobii spolecznej, apatii? Biore sertraline i bupropion.
Może ale nie musi, jak wyżej.
Jeżeli bierzesz w celach terapeutycznych to powinieneś/naś przerabiać to podczas działania ketaminy.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 784 / 445 / 0
24 czerwca 2025Macabra pisze:
Ciężko Ci będzie się zatrzymać na jednej dawce z takim zestawem chorób.
Od pierwszej małej kreski zrozumiesz, że wszystkie twoje objawy nagle ustępują i pewnie poczujesz ogromną ulgę co stworzy podwaliny pod późniejsze nadużywanie.
Poza tym ssri jak sertralina może powodować u ciebie w właśnie apatię, porozmawiałbym o tym z twoim lekarzem.
  • 1 / / 0
Hej, mam zagwozdkę - lekarz POZ przepisał mi bez problemu receptę na Ketalar 10 10mg/l 1 op. po 5 fiol. 20 ml.

Wszystko super, ale żadna apteka nie chce mi tego wydać - jest to lek z grupy "Lz", tj. stosowany do leczenia zamkniętego. Żeby zrealizować receptę potrzebny jest dokument "zapotrzebowania" wystawiany przez POZ.

"Zapotrzebowanie stanowi załącznik do rozporządzenia w sprawie wydawania z apteki produktów leczniczych i wyrobów medycznych. Tym samym apteki nie powinny wydawać leków oznaczonych jako Lz na podstawie recepty lekarskiej."

Co z tym fantem zrobić? Szkoda, żeby recepta się zmarnowała.
  • 5120 / 887 / 0
Wyglada mi na to że doktor który wypisał nie zdaje sobie sprawy jak stosuje się ten lek .
Najlepiej uderzyć do doktora ale ciężki to widzę bo ten lek tylko w analgezji stosowany przez anestozjologa i jako terapia p depresyjna w niektórych krajach... .
No i w weterynarii
I wszystko tak jak w aptece powiedzieli . Na oddziałach i salach operacyjnych.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 1 / / 0
ketamina może nie działać przez Olanzapina sertalina?
ODPOWIEDZ
Newsy
Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.