Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 776 / 443 / 0
18 czerwca 2025kwasiarz pisze:
Jaki jest sposob na przerwanie/zbicie tych side effectow jak już jest po mocnym tripie, juz da sie chodzi ale jeszcze w głowie sie kręci, mózg jakby odlaczony i jeszcze nieco trudno przez to do ludzi wyjść?
Nootropy - noopept, Piracetam.
Co do wypowiedzi że keta działa 20 minut i koniec nie skomentuje nawet.
  • 19 / / 0
Mam pytanie czy niska dawka ketaminy raz na jakis czas, moze korzystnie wplynac na terapie depresji, stanow lekowych, fobii spolecznej, apatii? Biore sertraline i bupropion.
  • 1301 / 332 / 12
może ale nie musi - u mnie np grubszy ciąg wywołał epizod depresji której nigdy na trzeźwo nie miałem (poza zwałą) ale część osób z tym zaburzeniem odczuwają krótkotrwałą poprawę… oczywiście mowa o dawkach terapeutycznych do których ogólnie nie miałem przekonania i intencji %-D ino ciężko się wyrwać z tego zwariowanego wymiaru jak już się tam trochę pogościło

tak po chłopsku; na depreśke polecam spróbować niewielkie dawki a jak jest się zdrowym na umyśle to omijać bokiem długie maratony
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 3169 / 885 / 5
24 czerwca 2025Macabra pisze:
Mam pytanie czy niska dawka ketaminy raz na jakis czas, moze korzystnie wplynac na terapie depresji, stanow lekowych, fobii spolecznej, apatii? Biore sertraline i bupropion.
Może ale nie musi, jak wyżej.
Jeżeli bierzesz w celach terapeutycznych to powinieneś/naś przerabiać to podczas działania ketaminy.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 776 / 443 / 0
24 czerwca 2025Macabra pisze:
Ciężko Ci będzie się zatrzymać na jednej dawce z takim zestawem chorób.
Od pierwszej małej kreski zrozumiesz, że wszystkie twoje objawy nagle ustępują i pewnie poczujesz ogromną ulgę co stworzy podwaliny pod późniejsze nadużywanie.
Poza tym ssri jak sertralina może powodować u ciebie w właśnie apatię, porozmawiałbym o tym z twoim lekarzem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.

Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.