Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
59
48%
2.Cos działa
29
23%
3.Słabo działa
14
11%
4.Nie czuje nic a nic.
10
8%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
12
10%

Liczba głosów: 124

ODPOWIEDZ
  • 2129 / 27 / 0
Na mnie kava działa dosyć euforycznie- zwłaszcza pita w towarzystwie. Raz, po wypiciu kavy extra strong dostałem wręcz marihuanowej euforii. Trzeba pamiętać, że na wyspach Polinezji kava jest używką "towarzyską" i zastępuje tam alkohol, są tam nawet specjalne bary w których pije się kavę. Picie kavy samemu przed kompem jest średnio dobrym pomysłem.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 164 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: amorescu9 »
Moze tak , moze nie. Może sproobuje w towarzystwie.

Ale trzeba pamietać ,że tzw. używki gościnne mają określoną funkcję :
a) osłabienie przeciwnika ,
b) rozluźnienie przeciwnika .
Ava spełnia te funkcje idealnie. Daltego w ramach spotkań szczególnie z obcymi nie dziwię,że się przyjeła. Jeśłi rozwiązuje język to tym lepiej.
Jeżeli euforiaj est sytuacyjna to znaczy ,że pochodzi od sytuacji a nie kavy.
Na tym polega test, aby zostac sam na sam z używką.

Heh pomyślałem ,że chyba śmiesznie by było gdyby jakies plemie stosowało w celu ugoszczwenia np:GBL poprostu ideał
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2009 przez amorescu9, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2129 / 27 / 0
amorescu9 pisze:
Jeżeli euforiaj est sytuacyjna to znaczy ,że pochodzi od sytuacji a nie kavy.
Na tym polega test, aby zostac sam na sam z używką.
Ale ja mam tak samo z mj. Palona w towarzystwie wywołuje niekontrolowane napady śmiechu, natomiast palona w samotności- jedynie rozkminy. Amorescu, za mało kavy wypiłeś, żeby stwierdzać tak daleko idące wnioski ;-)
Po drugie nie rozumiem dlaczego test ma polegać na zostaniu sam na sam z używką- owszem psychodeliki dobrze jest brać samemu, bądź z jednym współtowarzyszem. Natomiast takie używki jak kava, alkohol najlepiej sprawdzają się w grupie osób. Wówczas ich działanie jest jakby pełniejsze i bardziej przyjemne.
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 164 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: amorescu9 »
Ja przy wstępnych testach stosuje metodę samotną zawsze bo chce poznac jak środek działa własnie dokładnie na mnie. Branie z kimś bardziej służy wzajemnym relacjom niż poznaniu samej substancji ale to IMO a każdy niech robi ja kce.
Może ta euforia byłaby samoistna gdybym brał inny rodzaj npextra strong , może te kavalaktony to rózne związki i w poszczególnych odmianach kavy są ich inne proporcje.

Kiedyś brałem na lęki pomariowe Feliksen ( wyciąg w pixach z kavy) i dawały radę . Teraz było znacznie mocniej ale brakło mi euforri i taka euforia sama z siebie istnieje w wielu konfiguracjach także w THC. Ale tutaj jej nie odnalazłem .
No i napewno jesteś wiekszy ekspert niż ja.:)))
  • 2129 / 27 / 0
amorescu9 pisze:
Może ta euforia byłaby samoistna gdybym brał inny rodzaj npextra strong , może te kavalaktony to rózne związki i w poszczególnych odmianach kavy są ich inne proporcje.
Oczywiście, że w poszczególnych gatunkach kavy są odmienne proporcje kawalaktonów. Ponoć najsilniejsza jest kava hawajska, ale nie miałem okazji spróbować. Na wyspach polinezji są kavy o różnej mocy- jedne do picia codziennego, niektóre pije się tylko w weekendy.
  • 729 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
Ogólnie mogę powiedzieć tylko, że nie radzę próbować kava z mlekiem - smakuje gorzej niż w wodzie. Sposób z filtrowaniem może i jest ciężki do wykonania, ale odpowiednia kombinatoryka i leci. Poza tym, lepsze to, niż odruchy wymiotne od picia sześciu łyżek piasku.

[uwaga offtop mode on]

Codziennego? A wiedzą jak smakuje jedzenie? :D
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: alsami »
Ja ostatnio zrobilem wg videoprzepisu ktory ostatnio znalazlem na youtube.
7 czubatych lyzek stolowych kavy zmielilem w mlynku do kawy, wsadzilem do starej obcientej rajstopy,zalalem to 0,5l mleka sojowego, w drugiej szklance rozpuscilem 6 tabletek lecytyny po 1250mg w mieszance wrzatek plus olej(lacznie okolo mniej i pol szklanki plynu, oleju moze 1-2 lyzki, na oko lalem), wszystko zlalem do jednego pojemnika i odstawilem na okolo godzine. Nastepnie przez 15 minut wyciskalem kave w zawiazanym kawalku rajstopy.
W oryginalnym przepisie bylo jeszcze blendowanie przed wyciskaniem, ale nie mialem czasu na mycia kuchni po tych zabiegach.
Kava wyszla dobra, mocna-od razu po kontakcie z jama ustna i przelykiem powodowala jego charaktersytyczne mrowienie.
Zastanawialem sie nad jedna rzecza czy czas moczenia sprawia, ze kava jest mocniejsza?Bo widzialem na jednym filmiku, ze w tych kava barach przygotowuja kave na zapas. Czy jezeli zostawilbym ta kave w duzej ilosc mleka sojowego z lecytyna powiedzmy na pol dnia to wyciagnalbym z niej wiecej czy zmarnowal material,bo kavalktony by sie rozpadly i nie mialy juz pozadanego dzialania?
  • 2129 / 27 / 0
alsami pisze:
Czy jezeli zostawilbym ta kave w duzej ilosc mleka sojowego z lecytyna powiedzmy na pol dnia to wyciagnalbym z niej wiecej czy zmarnowal material,bo kavalktony by sie rozpadly i nie mialy juz pozadanego dzialania?
Nic by się nie rozpadło. Wprost przeciwnie, wskazany przez Ciebie sposób wydaje się być najlepszy gdyż kawalaktony, niczym thc najlepiej rozpuszczają się w tłuszczach.
  • 82 / 1 / 0
Najlepsza kava kava to niquigini i super strong potem tradycyjna.Najlepiej do drinka z kava dodac likier malibu ok.
200ml dodaje trwlosci na zepsocie i upija troszke.Wiec alsami do kavy kavy dodaj troche alkoholu i bedzie trwalsze!!!!!
trampek
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: alsami »
Rozumiem Kava man, ze ten alkohol mam dodac na poczatku kilkugodzinnego procesu moczenia kavy w tluszczu. Odrobina alkoholu to ile?Przewaznie robie 500ml kavy. Malibu z kavowym mlekiem smakowaloby na pewno dobrze, jednak takiego nie posiadam uzyje zapewne jakiegos alko 40%, za duzo tez nie ma co wlewac, zeby alkohol nie zagluszyl czystego dzialania kavy.Ja wleje 40ml wodki, zrobie rano odstawie na caly dzien i zobacze co z tego wyjdzie
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.