Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 93 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Hekate »
Mleka innego nie próbowałam, ale kakao z dodatkiem chilli w czasie zimy to napój luksusowy.
Doszczętnie rozbity Wichman zginął w ucieczce z rąk rozjątrzonych najazdem chłopów.
  • 308 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kolik »
gynoid pisze:
Co do kakao - próbował ktoś pić je z czymś innym, zamiast mleka? Np. mleko sojowe? Po prostu nie zawsze dobrze się czuję po mleku, zwłaszcza po większych ilościach.
Również źle znoszę mleko krowie.
Na soję jestem uczulony więc nigdy nie próbowałem mleka sojowego.

Ja kakao zalewam gorącą wodą do połowy. Potem uzupełniam mlekiem (wyłącznie dla smaku) a jak nie mam mleka zagryzam princessą ;) Mleko nie jest konieczne - na mleku kakao jest po prostu smaczniejsze, ale można zalewać czymkolwiek.

Często też zalewam wodą kakao i cappucino w jednym kubku - wtedy też dobrze smakuje. Cappucino to głównie cukier i mleko w proszku.
                  ~O~
  • 1213 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxxzzzxxx »
A wolicie kakao na ciepło czy na zimno?
Mi najbardziej smakue na zimno. Na ciepło nie piłem już chyba z 10 lat.
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 93 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Hekate »
W sumie na ciepło jest lepsze. 8-(
Doszczętnie rozbity Wichman zginął w ucieczce z rąk rozjątrzonych najazdem chłopów.
  • 577 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Twilight »
Zimne kakao... bleee :-/
Po dużej ilości kakao to nawet taki jakby zjazd jest, czułem się fajnie fajnie, i się zrobiło jakoś tak apatycznie i matowo :huh:

Ogólnie słaba to używka a do tego tucząca (szczególnie jak ktoś słodzi), ale w końcu to prawdziwy kinderdrug bo ćpają to już malutkie dzieci w przedszkolu i to często i dużo %-D

Z tego typu używek zdecydowanie wolę herbatkę czy kawę :-O Taka zwykła herbata daje większą przyjemność, lepszą euforię i zdecydowanie lepiej pobudza. Kakao za to jest dobre na myślenie i pamięć, dobre do uczenia się :-) No i litery w zeszycie śmieszniej wyglądają ;-)
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Wolę na zimno ale wtedy takie "pylaste" wychodzi. Więc robię tak, że zalewam bardzo wrzątkiem tak poniżej 1/4 szklanki i dokładnie to mieszam, odstawiam na chwilkę i dolewam do pełna zimnym mlekiem.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 1530 / 9 / 0
Jak spojrzałem na temat na głównej to pierwsze co zobaczyłem to: "w kakao?" :nuts:

Zawsze wolałem na zimno. Ciepłego mleka nie lubie.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 1169 / 16 / 0
Nieprzeczytany post autor: BuddahLova »
Kto mi coś opowie na ten temat:
http://www.shamanshop.pl/sklep/product_ ... cts_id=218

Jakieś wskazówki na temat dawkowania, ile na 1szy raz itd itd. ?
Uwaga! Użytkownik BuddahLova jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 27 / 0
Z tego co widzę to jest to czysta teobromina. Maksymalna dawka dobowa teobrominy, z tego co pamiętam, to 3g. Myślę więc, że 1g wrzucony do kubka kakao powinien wystarczyć. Ja próbowałem ekstraktu x 25 z MO i nie powiem, działanie jest przyjemne- lekka euforia i odprężenie. Dla wzmocnienia efektu wsypałem ekstrakt do kubka, dodałem trzy łyżeczki zwykłego kakao i zalałem mlekiem.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 285 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: .M »
@FGZ
tu masz wątek o teobrominie:
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.ph ... 12;nocount
efekty są bardzo subtelne i słabo zauważalne, przynajmniej u mnie

A co do kakao, to jest moją ulubioną używką. W postaci wszelkich czekolad, napojów, ciastek itp. albo mikstury domowej roboty: najczęściej biorę co jest, czyli trochę mleka, trochę wody, trochę tradycyjnego kakao, trochę rozpuszczalnego, czasem trochę cappucino, do tego słodzę miodem. Takie pomyje, ale smakuje genialnie.
Generalnie to znajomi się ze mnie śmieją, bo jak idziemy do nocnego i wszyscy kupują alko, ja biorę czekoladę.
I dobrze mi tak. Ach, jak mi dobrze!
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.