Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Witam
Na wstępie chciałbym powiedzieć, że nie wiedziałem gdzie umieścić ten post dlatego zdecydowałem sie to zrobić w tym dziale, jeżeli jest to zły dział, proszę o przeniesienie.
Mam pewien "problem" ze słyszeniem dźwięków gdy jestem na kacu. Jeśli dzień wcześniej popije sobie mocno to następnego dnia, np. podczas słuchania muzyki, całe piosenki wydają się jakby ktos zagrał je trochę wyżej niz zazwyczaj. To tak jakby dźwięki sie rozstroiły lekko, coś jak w gitarze. Wiem, że moze wydawać sie to śmieszne, aczkolwiek jest to dziwne gdy słyszy sie głos innej osoby który jest wyższy niż normalnie. Dlatego mam pytanie do użytkowników, czy ktos też sie spotkał z takim czymś? I pytanie główne czy ktoś może mi powiedzieć w jaki sposób sie to dzieje że mój mózg odbiera te dźwięki wyżej niż zazwyczaj? Bardzo mnie to ciekawi w jaki sposób to się dzieje, a ja nie znam sie na takich rzeczach kompletnie.
Chcialbym zaznaczyć, że nie wkręcam sobie tego, ponieważ sam tworzę muzykę i jestem w stanie minimalną różnicę zauważyć.
Po innych używkach (mj, kodeina, zolpidem, pixy, estazolam, tramadol) nie doświadczyłem czegoś takiego.
Liczę na poważne odpowiedzi, chociaż sam zdaję sobie z tego sprawe jak jest to śmieszne i absurdalne, ale po prostu ciekawi mnie to w jaki sposób się to dzieje :-D :-D :-D .
Pozdro
Ostatnio zmieniony 13 października 2015 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawka brzmienia tematu
  • 205 / 2 / 0
Jeśli to choć trochę ma przybliżyć temat to identyczny efekt występuje po (nie)sławnej benzydaminie. Każdy dźwięk a szczególnie znane nam utwory słyszymy na o wiele wyższej częstotliwości przez co wrażenie przyspieszonego odtwarzania. Występuje to u każdego użytkownika i jest czymś normalnym więc może szukaj podobieństwa w działaniu - w końcu ta sama grupa substancji.
Uwaga! Użytkownik McKirko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 617 / 0
To nie tylko alkohol jest w stanie wywołać efekt złudzenia czy wręcz namacalnego bodzca słuchowego. Byłem na próbie lokalnej podziemnej metalowej kapeli siedząc mniej niż 2 metry od głośnika, wracając wieczorem autobusem do domu słyszałem wyizolowane dzwięki które mogłem normalnie rozróżnić jak bym słuchał to na słuchawkach, aczkolwiek to było całkiem na trzezwo. ale kilka razy miałem coś takiego w innych przypadkach, z tym że raczej po wódzie.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.