Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1387 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: pindyjski »
A przypadkiem pharmahuasca to nie jest co innego? Tj. Syntetyczny iMAO plus czyste DMT?
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 3129 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: chusajn »
pharmahuasca = anahuasca = DMT + MAOI uzyskane ze źródeł innych, niz psychotria viridis i banisteriopsis caapi, przynajmniej z tego co wiem. W takim układzie mimosa hostilis + MAOI to pharmahuasca, a temat jest o wywarze z SAMEJ mimosy i jego działaniu :)

Dodam, że będę królikiem doświadczalnym i przetestuję działanie juremy, ale niestety (lub stety) dopiero w wakacje.
High, how are you?
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
pharmahuasca jak sama nazwa wskazuje jest z syntetycznym imao, z naturalnymi to analogi ayahuasci ;-)
  • 1387 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: pindyjski »
Właśnie myślę tak jak Zieleń, "pharma" mówi nam nawet na logike, nie wchodząc w etymologię, że chodzi o coś powiązanego z lekami i chemią, a nie z naturą :D
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 3129 / 26 / 0
Macie rację, mój błąd. A teraz poproszę o jakieś info na temat juremy :D
High, how are you?
  • 4024 / 371 / 951
http://forums.ayahuasca.com/phpbb/viewt ... ght=jurema

jakby coś na temat, nieprawda? choć opinie podzielone.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 27 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Człowiek »
Przedwczoraj wypiłem wywar z okolo 20gram Juremy, z tym, że roślina nie była dokładnie zmielona, była to więc mała dawka magii. Zbyt mała, jak się okazało. Było tak, jak opisywał to artykuł na erowidzie- naprzemienne odloty z całkowita trzeźwością, a całość doświadczenia zamykała sie w 2 godzinach. Myślę że warto byłoby spróbować z dawką nie mniejszą jak 30gram i śmiało można by przekroczyć granicę 40gram. Może ktoś z was się skusi, moje zapasy się już wyczerpały.
  • 3129 / 26 / 0
Dobry człowieku, cóż za dobra nowina!

Ja, jak już pisałem, muszę wstrzymać się z eksperymentami do wakacji, ale wielkie dzięki za potwierdzenie tego info. Mógłbyś trochę dokładniej opisać fazy "odlotów"? :)
High, how are you?
  • 27 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Człowiek »
Prawde mówiac trudno to nawet nazwać odlotami, nie poczułem zbyt wiele. Na początku pojawił się ten charakterystyczny dźwięk, jakby wibracja o dużej częstotliwości drgań, podobnie jak przy spożyciu mimozohuasci. Przy zamkniętych oczach widziałem niezbyt wyraźne abstrakcje, raz wyłoniło się z nich oko które mi się przyglądało, miałem wtedy wrażenie czyjejś obecności. Ciało zdawało się być jedynie żywą marionetką, wystąpiła lekka dysocjacja. Nie doświadczyłem żadnych 'zaburzeń' czasu, ogólnie było bardzo słabo i gdybym nie postarał się o koncentracje praktycznie niczego bym nie uświadczył. Może to też wina materiału który leżał sobie dobry rok, jeśli nie dłużej. W każdym razie już wiemy że psychoaktywna Mimosa bez żadnych dodatków to nie mit ;-)
  • 3129 / 26 / 0
Dzięki. Mógłbyś jeszcze powiedzieć, co z bodyloadem? Jakieś nudności / walące serducho / drżenie mięśni?
High, how are you?
ODPOWIEDZ
Newsy
Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.