Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 867 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lotnik »
Na sen...
Estazolam, Diazepam też dobry, i N-I-C! nie przebije mojego snu po klonach :P Jak padam i "od razu" śpię.
ChÓj!
  • 622 / 26 / 0
Hmmm, diazepam piękny daje relaksik przed snem... Tak samo nitrazepam. Ale ciężko rano wstać po nich...

Estazolam jest dobry, ale działa krótko, ale silnie nasennie. Polecam.

Innych nasennych benzo nie jadłem.
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: NeUrOtYk »
hydroxyzyna, chloroprochixen, lub jakis inny lekki neuroleptyk, lerivon jest antydepresyjny ale swietny na sen. a z tych szatanskich wynalazkow to lorafen zolpidem, zopiclon, lorafen, tranxene, luminal, nitrazepam,estazolam.
d(-_*)b
  • 586 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: idn »
Tranxene? toć klorazepat jest masakrycznie słaby. trzeba zjeść ~9 tabsów, żeby chociaż coś poczuć a'la normalne benzo, a i tak wchodzi koszmarnie długo (do dwóch godzin). plusem jest natomiast to, że sama faza trwa i trwa, u mnie przy zjedzeniu 10 tabsów (50 mg) trzymało cały dzień, całą noc i jeszcze pół następnego dnia. ale na sen lepszy zolpidem zdecydowanie.
szatan
  • 15 / 2 / 0
Weź pod uwage że nie każdy ma tolerancje wyrobioną na benzodiazepiny, zdrowego człowieka 2 5mg zwalają z nóg:)
d(-_*)b
  • 586 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: idn »
ja nie mam żadnej tolerancji, z benzo oprócz klorazepatu nie jadłem nic. no, zolpidem jeszcze jadłem, ale dawno. porównanie zrobiłem na podstawie opisów jak powinno działać benzo, po prostu poniżej 30 mg nic nie buja, trochę tylko rozluźnia i senny się człowiek robi. dopiero od 6 tabletek zaczyna lekko bujać, a przy 9 robi się tak, jak zgodnie z opisami powinno (sedacja, czilaut, bujanko, brak problemów). tolerancja też nie może wchodzić w gre, bo między próbami były po dwa miesiące odstępu (nie będę zabierał babci lekarstw, kurde).
szatan
  • 15 / 2 / 0
Temacik brzmi "co najlepsze na sen" a nie co ma nas rozbujać jak to nazywasz. Jeśli ktoś ma problemy ze snem to polecam bez kitu jakiś delikatny neuroleptyk, benzo to syf.
d(-_*)b
  • 52 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: soultaker »
Jak dla mnie imovane(zopiclon) 3x7,5mg + piwo i ja usypiam na stojąco nie ma bata %-D
Dlatego nie lubie zopiclona
"Oddech na raty, myśli w leasingu"
  • 377 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: gofel »
na sen najlepsze jest piwko :)
na mnie wynalazki typu zolpidem zolpiklon nie działają :'(
natomiast weronal działa zajebiście, walisz 1g i spisz przez 15H a najlepsze ze budzisz sie jeszcze zrelaxowany, no i te wspaniałe sny :D
podobno barbiturany wprowadzają człowieka w stan snu głębokiego a benzodiazepiny płytkiego, pewnie dlatego mam takie fajne sny po weronalu

tylko trza uważać bo to straszne gówno, silnie uzależnia i wogle trochę jest archaiczne :) no i jak sie zmusisz żeby wstać wcześniej to będziesz trochę nieprzytomny
Uwaga! Użytkownik gofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 432 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: c0deine »
Dla tych co nie mogą spać jest na białą receptę lek, barbituran:

Luminal
x 10 tabl.
s. 1x1

I już. kosztuje grosze, a po 1 tablecie to sen murowany na 12h conajmniej...
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.