Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 2129 / 27 / 0
Tagetes lucida jest bardzo łatwo dostępny, problem w tym, zapewne ją nawet wiele osób widziało, ale po prostu, wystarczy inny podpis: estragon
Hehe, najpierw gałka teraz estragon. Kamis prawie jak dopalacze :-) Hajda na sklepy spozywcze !

Może moderator założy nowy wątek ?

Wracając do tematu, w jaki sposób używano tego ziela do łowienia ryb ? Nasączano nim strzały czy jak ?
  • 273 / / 0
chodzi i żywe rośliny, nie przyprawy.

a jamajski uzywano bardzo prosto z tego co gdzieś czytałem. Wrzucano kawalki kory do wody a spiace rybki same wyplywaly :)
  • 1387 / 2 / 0
Tagetes lucida jest bardzo łatwo dostępny, problem w tym, zapewne ją nawet wiele osób widziało, ale po prostu, wystarczy inny podpis: estragon
O RLY? http://www.kamis.pl/index.php/content/view/9/12/
Estragon (Artemisia dracunculus)...
Tagetes lucida to aksamitka. I wsio w tym temacie.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2244 / 23 / 0
To już temat na dłuższą rozmowę.
Estragon zmienił nazwę łacińską? Może wejdą tym sposobem z powrotem na rynek rzeczy z wiadomej listy. Ciekawy pomysł.

Zgniecione liście i gałęzie wkłada się w szczeliny, w których chowają się ryby, potrząsa się tym, ryby zostają ogłuszone i można je wyłapywać gołymi rękoma.
  • 273 / / 0
zaprawde powiadam wam, ignoranci:

http://rozanski.li/?p=1961

do carrefour marsz :)

Swoją drogą Różański to jeden z najlepszych znawców roślin, jakiego znam. I co nie mniej ważne, chce i lubi się swoją wiedzą dzielić.
  • 1387 / 2 / 0
Ach, w ten sposób :D Trochę inaczej to przedstawiłeś, stąd niezrozumienie ;) Może się wybiorę? :D
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 2244 / 23 / 0
No proszę, takie niby placebo, jednak temat się rozwinął.
Tak, wybierz się, na ryby, hehe. I nie zapomnij o odpowiedniej "zanęcie". ;-)
  • 1387 / 2 / 0
O Tagetes mówiłem :D Jamajskiego snu ryby próbowałem 3 razy, z czego 2 miałem rozwolnienie :D Nie wiem co o tym myśleć :P
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 273 / / 0
może jesteś spięty na codzień, a jak się zrelaksujesz, to zwieracze tez puszczają ?

Albo JSR stymuluje ruchy robaczkowe, lub działa spazmolitycznie ?
  • 1387 / 2 / 0
Hehehe, nie :D Jestem człowiekiem który ma wyjebane na wszystko po kolei :D Także w zasadzie nie wiem co to stres :P
– Jak zdołałaś wrócić?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.