Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
W jakim wieku zacząłeś/ęłaś ćpać?
Mniej niż 13
202
6%
13-15
1197
36%
16-17
1211
36%
18-19
412
12%
20-21
158
5%
22-23
72
2%
24-25
19
1%
26-27
21
1%
28-30
8
0%
Więcej niż 30
46
1%

Liczba głosów: 3346

ODPOWIEDZ
  • 2518 / 27 / 0
Kuba Powiatowy pisze:
Feta fetą, ale w latach 80 i 90-tych było sporo osób 10-14 letnich kirających butapren. To było dopiero destruktywne gówno, zwłaszcza w tym wieku.
Ano było, sam miałem krótki epizod z inhalantami. Znam ziomka, który ma ponad 30lat. Klej zaczynał kirać jakoś w pierwszej połowie lat 90 i nadal żyje. Co prawda nie ma już prawie wszystkich zębów, wygląda jak zombie, to i tak jest w mieście żywą legendą. %-D
  • 140 / 4 / 0
Kuba Powiatowy pisze:
Feta fetą, ale w latach 80 i 90-tych było sporo osób 10-14 letnich kirających butapren. To było dopiero destruktywne gówno, zwłaszcza w tym wieku.
Kleju ani gazu też nie waliłem choć znam kilku gazowników. Jeden z nich twierdzi że ma po gazie haluny.
  • 2538 / 215 / 0
Kurwa , to jest najbardziej załosne co może byc , kleje itp. Już bym wolał herę niz to żałosne skurwysyństwo. Ale i tak nie wiem czy nie lepszy klej niz dopalacze dla frajerów , którzy daja ( dawali ) ponad 30 zł , za niecały gram jakiegoś chujfuna , czy chujmargedona i podniecajasie zę ,, O ja pierdole ale bania " , a dałem takiemu zawodnikowi gałki , a później DXM to siepodniecał ze gałka w pizdu mocniejsza i za 1.20 taka faza, a DXM go prawie zabiło.
Ostatnio zmieniony 02 lipca 2011 przez chlorekturbokofeiny, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 415 / 10 / 0
.
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2015 przez 2+dobry, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik 2+dobry nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 27 / 3 / 0
Kontakt z alko 4 latka.. spijając ze stołów.. :rolleyes: ..
Świadomie w wieku 11lat. Próby mj 12 lat .. Nałogowe palenie - 13lat.
GBL 24 lata.. Po półrocznym raczeniu się GBL poleciało i nie ma sensu wymieniać..
W tym tygodniu testuje wszystkie dostępne RC.. Czyli swoje testy na myszach przeprowadzam dopiero od 1,5 roku..
  • 15 / / 0
Jamajka pisze:
Myślę, że chodzi bardziej o czas eksperymentowania a nie o jakieś charakterystyczne substancje dla hipisów ;)
Swoją drogą to zabawne, że lepiej wiecie co ćpali hipisi niż sami zainteresowani ^_^
12- fajki
13-klej alko
15-marihuanaa
16metamfetamina, klonazepam, peritol, pramolan :D
Uwaga! Użytkownik hardy666jim nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 415 / 10 / 0
.
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2015 przez 2+dobry, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik 2+dobry nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2538 / 215 / 0
Jako 20 latek poznałem dopalacze, ale szybko zorientowałem się że to gówno, więc ograniczyło się to do kilku zetknięć z BZP i sztucznymi kanabinoidami. Benzosy, ale też ciut ciut. - brawo :D , kumple którzy palili dopy dalej mówia ze zajebiste , oprócz 1 któremu sie cos w sercu zchrzaniło od tego
  • 3206 / 175 / 0
Może dlatego, że w dopach było to samo co teraz jest w sklepach RC? :nuts:
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2538 / 215 / 0
pewnie tak sama chemia ,muchozole itp. ja wolałem zawsze naturę i brakowało mi tego że kumple nie chcą ze mną sprawdzać polnych dragów , aptecznych itp. bo twierdzili ze marnuje kasę zamiast kupić jakiegos ,,porządnego dopa " , i teraz są efekty , kumpel który by siesuper nadawał na towarzysza do eksperymentów bo było to jego hobby wylądował w szpitalu z jakimis strasznymi zaburzeniami serca , wychodzą skutki dopalaczy :(. teraz nic nie bierze. Narazie tylko 1 kumpel ze mną cos szamał dla towarzystwa , innych nie udało sie przekonać. Za to jeden taki sam postanowił wziąsc acodin i przekonałsiesam ze to lepsze nizdopy. Sorry ze tak pieprzę ale jestem naspidowany kawą oczywiscie :D
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2011 przez chlorekturbokofeiny, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).