...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Dzięki za odp, mi takie noce zdarzają się max 3 pod rząd w miesiącu i to jest właśnie nie częściej niż co miesiąc. Będę po kolei próbować estazolam ew difenhydramina, może się uda czystą :)
  • 506 / 12 / 0
Ja mam duże problemy ze snem.
Próbowałem:
Pochodne benzo nowej generacji (ponoć bezpieczniejsze)
zolpidem - 2-3h snu, przed zaśnięciem czułem się jak zćpany (czas półtrwania 2h)
Zaleplon - nie testowałem lecz czas półtrwania ma jak zolpidem (czas półtrwania 2h)
Zopiclone - 5h snu, nawet fajny (czas półtrwania 5-6h)

W międzyczasie też próbowałem estaszolam - działał podobnie jeśli chodzi o sen do Zolpiclonu (raz lepiej raz gorzej)

Lekarza w końcu wysłał mnie do psychiatry, który wypisał Trittico CR,150 mg, tabletki o przedłużonym uwalnianiu, 60 szt. (każdą można je dzielić na 1/3 czyli 50mg). Stwierdził, że go powala 1/3 tabletki czyli 50mg usypia, 150mg konia uśpi. Ja musiałem łykać podwójną maksymalną dawkę czyli 600mg, po takiej dawce po przebudzeniu (znowu około 5h) nie czułem się zbyt dobrze. (maks to 2 tabletki czyli 300mg), żeby przespać te 5h. Po miesiącu zrezygnowałem i wróciłem do benzo.

https://www.doz.pl/leki/p270-Trittico_CR
Trittico

Dodam, że mam ogromne problemy ze snem i mi żadne ziółka, melatonina itp nie pomagają. Coraz bardziej wpierdalam się w rc benzo bo nie chce mi się biegać po lekarzach, wydawać chajs i tłumaczyć, że coś nie działa lub działa coraz słabiej (zresztą benzo ponoć bezpiecznie można łykać maks 4 tygodnie).
http://www.youtube.com/watch?v=r16GL3N4PdM
"Jak działa jamniczek"
  • 758 / 44 / 0
czytam juz chwilę ten wątek i wydaje mi się że część osób nie wie, że trzeba sobie robić przerwy po zmianie leków.
poza tym większość leków, które się tu pojawiają do leki do stosowania doraźnego, które wykazują uzalażnienie.

taki zolpidem (stilnox) uzależnia juz po kilku razach, po tygodniu widać już efekty uboczne, a 2 tyg to maksymalny okres stosowania leku.
Purple in the morning, blue in the afternoon, orange in the evening and green at night.
Just like that, one, two, three, four...
  • 1345 / 147 / 8
jakieś antyhistaminy, zolpidem, neuroleptyki.
zolpidem aż tak szybko nie uzależnia, no może psychicznie jak komuś się podoba działanie i jest podatny na jego działanie ale to dalej bez porównania do benzo.
silna wola i się nie bierze.

trittico mnie usypia jak bobasa, uspokaja jak neuroleptyk ale nie tak dosłownie.
sny po nim są dziwne i realistyczne.
dejvis próbowałeś regularnie stosować dawki rzędu 50-100-150mg przez dłuższy okres?
po jakimś czasie może uregulować twój problem ze snem.
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 12686 / 2456 / 0
Ja zolpidem odstawiłem bez większych problemów po kilku miesiącach conocnego brania dawek do 30-40mg. Równolegle brałem wtedy mianserynę, która nie tyle mnie usypiała, co nokautowała. Tylko pierwsza, może 2 pierwsze noce były "niespokojne". Niemniej lek należy uznać za uzależniający.
  • 438 / 18 / 0
immovane lepsze niż zolpi
nie na ćpiesz się, a dawka 7.5 ułoży do snu
jak kołysanka niemowle
Uwaga! Użytkownik samedobretopy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12686 / 2456 / 0
^
Też wydaje mi się, że zopiclon działa lepiej nasennie. Najlepszy jednak z-drug jest wg. mnie zaleplon. Działa bardzo krótko, przez co rano nie ma żadnego przymulenia. Tylko niech nikomu nie przyjedzie do głowy otwierać tych kapsułek (Morfeo) i wciągać do nosa, bo się zdziwi : )
  • 10 / 1 / 0
Midazolam do spania srednio sie nadaje przynajmniej dla mnie. Tzn usypia świetnie ale za krótko działa.
Po 15 mg IV nawet nie wiem kiedy usypiam ale budzę się przy najmniejszym halasie.
Po 30 mg IV usypiam w przeciagu paru minut i budze się okolo 4-5h po podaniu zajebany i nie chce mi sie wstawac ani spać. Jak juz sie wstanie to pare minut i jest okej.
Tylko po tych 30 mg odpierdala i ta dziura w pamięci. Budze sie rano caly obolaly podrapany i nie wiem co sie stało.

Immovane dział na mnie bardzo fajnie ale rano tez byłem zajebany.

Najgorsze co kiedykolwiek wziąłem na spanie to byl klonazepam(nwm czy dobrze napisalem) Klonopil chyba lek neuroleptyk. Boże 2 dni chodziłem jak zombie, jeszcze to bylo w 2 klasie gimbazy, pierwsze moje ujebanie sie jakims lekiem.

Z niebenzaodiazepinowych nasennych polecam morfine ;)
  • 502 / 40 / 0
jezus_chytrus pisze:
Tylko niech nikomu nie przyjedzie do głowy otwierać tych kapsułek (Morfeo) i wciągać do nosa, bo się zdziwi : )
Możesz przybliżyć co się stanie? Uczucie jakby wciągnąć kreta do rur czy jakaś inna niespodzianka? ;)
  • 292 / 31 / 18
1. Mirtazapina. Dawka od 15 do 30 mg na 30-60 minut przed snem. Podobno w przeciwieństwie do Z-drugs sen po mirtazepinie jest bardziej "naturalny" i "zdrowy". Osobiście spróbowałam to z dwa razy. Rzeczywiście pomaga, łatwo zasnęłam, w nocy budziłam się może z raz. Duży minus to duże "zamulenie", "odrealnienie" przed zaśnięciem (dlatego polecam brać to tuż przed położeniem się do łóżka).

2. Alimemazyna (krople). 40 mg - 80 mg (1-2 ml). Chyba najlepsza antyhistamina. Pomagała nawet przy odstawianiu opiatów. Wtedy przed snem brałam dawki ok. 80 mg. W normalnej sytuacji - 20-40 mg. Przy wyższych dawkach pojawia się ogromna słabość, niskie ciśnienie, bladość.

3. Propiomazyna. 25 mg - 50 mg. Nie więcej niż 50 mg (później pojawia się uczucie w rodzaju "niespokojnych nóg" w każdym stawie, ból w stawach itd., trudno mi to opisać, ale nie polecam). Senność następnego dnia.

4. Melatonina. 5 mg na godzinę przed położeniem się do łóżka.
"Nie wierzę w to, że miłość ma tysiące obcych imion.
I że dziś są uświęceni, którzy chcieli za nią ginąć.
Jest tak wiele powodów do życia z heroiną,
Ale żaden nie prowadzi nas do upojenia chwilą."
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.