Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Jaki typ ćpuna Ciebie najbardziej wkurza ?
Opiowraki
61
5%
Stymoschizofrenicy
120
9%
Alkoholicy
216
16%
Misiozjeby (Osoby nachalne,nieszczere po empatogenach )
80
6%
Psajkoodklejeńcy
39
3%
Zamuleni Jaracze
127
10%
Nieogarokloniarze i inne osoby nadużywające benzo
33
3%
Dysokosmici (Osoby nadużywające dysocjantów)
16
1%
Dzieci dopalaczy ( nie wiedzą co biorą byle mieć faze )
290
22%
Kozaczki( Kim oni nie są ,bo zjedli grama alfy w ciagu nocy)
295
23%
Inni
33
3%

Liczba głosów: 1310

ODPOWIEDZ
  • 8 / 1 / 0
-Wszyscy którzy gloryfikują jakąś substancje ponad wszystko, gdy tak naprawdę nie ma dragu który na dłuższą mete Cię nie poryje.

- Fanboye "prawdziwego" mefedronu z 2010r wychwalające 4mmc ponad wszystkie b-k, twierdząc że dobry prawdziwy mef działał zajebiście, nie biorąc pod uwagi że jak zaczeli brać to nie mieli przeoranej tolerancji. Dla przykładu, moim pierwszym b-k było 3cmc i zdarzyło mi się czasem brać legitne 4mmc z zaufanego źródła, przez niektórych oceniane jak mef sprzed bana i jakoś szczerze szału nie zrobił xd i wiem że to pewnie przez tolerke i głównie nastawienie na bardziej dopaminową faze a nie typowo serotoninowej xd
  • 1046 / 273 / 0
Dorabianie filozofii do ćpania w postaci różnorakiej:

- oświecone ćpuny rozwijajace się duchowo na grzybkach/psycho,
- użytkownicy marihuany, którzy twierdzą, że to sama natura i nie może szkodzić (lul),
- agresywne ćpuny.
  • 2 / / 0
Najgorszy sort, to alkoholicy. Niestety, ale szkody jakie wywołuje alko są nieodwracalne. Do tego, jest dostępny w każdym sklepie, mamy go na wyciągnięcie ręki. Skutki społeczne są gorsze niż branie każdej innej „używki”. Jak w PL ograniczono by alkohol tak samo jak recepty na mj, to można by zrezygnować z wypłacania renty alkoholowej…
  • 5229 / 931 / 0
01 stycznia 2026Jrdijp2gmd pisze:
-Wszyscy którzy gloryfikują jakąś substancje ponad wszystko, gdy tak naprawdę nie ma dragu który na dłuższą mete Cię nie poryje.

- Fanboye "prawdziwego" mefedronu z 2010r wychwalające 4mmc ponad wszystkie b-k, twierdząc że dobry prawdziwy mef działał zajebiście, nie biorąc pod uwagi że jak zaczeli brać to nie mieli przeoranej tolerancji. Dla przykładu, moim pierwszym b-k było 3cmc i zdarzyło mi się czasem brać legitne 4mmc z zaufanego źródła, przez niektórych oceniane jak mef sprzed bana i jakoś szczerze szału nie zrobił xd i wiem że to pewnie przez tolerke i głównie nastawienie na bardziej dopaminową faze a nie typowo serotoninowej xd
No też jadłem już kilka sortów po banie i zawsze niedosyt po tym 4 mmc .
Podobno tylko chińczycy umieli robić dobra syntezę. Takie rzeczy słyszałem.
Też wolę 3 cmc . 3mmc czy 4mmc wydają się lajtowymi . Pewnie jakbym zaczynał od 4 mmc to też bym miał najlepsze wspomnienia bo na dziewiczym mózgu najlepiej działają te dragi .

A jaki typ ćpunami mnie wkurza . Chyba żaden.
Jedynie mam awersję do osób które dążą do autodestrukcji. Walą po pol grama w pompce na strzał i kluja się po kilkanaście razy tępą iglą .
Wszystko jest dla ludzi ale jak się nie ma żadnych zachamowan to już słabo to wygląda.
Walenie z jednej pompki w ośrodku klonazepamu przerobionego pod iv przez kilka osób gdzie nie wiadomo kto ma jakie choroby było jednym z gorszych widoków a wiem że i tak mało widziałem.
Nie obracam się jednak w towarzystwie totalnych degeneratów więc i tak mało widziałem.

A reszta okej . Niczym się nie różnie
Każdy dorabia sobie jakieś ideologie do nałogu żeby łatwiej zaakceptować tą sytuację w jakiej się znajduje . Mechanizmy iluzji i zaprzeczeń

Nie mam totalnie nic do osób które są w nałogu jako konsekwencji choroby duszy czy przeżytych traum . To jest reakcją obronna by jakoś żyć. A że to najprostsza ścieżka to wielu tak funkcjonuje . Maskują swoje niskie poczucie wartości, przeżyte traumy , depresje , brak równowagi neuroprzekaznictwa . Każdy jest inny a nie znaczy że jak bierze to od razu gorszy .
Z każdym człowiekiem jest jakaś historia jego nałogu. Czy to molestowanie , hejt , przemoc w domu, rodzinne tragedię, utrata kogoś bliskiego . Przykładają sobie taki plaster na ranę ale ta rana się nie zaleczy dzięki temu . Jedynie przestanie krwawić i bolec
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 3 / / 0
Po części każdy i po części żaden. Ja ich wszystkich widzę jako cierpiących, często niedokochanych, w pewnym stopniu niedorozwiniętych w kontekście psychicznym czy emocjonalnym wrażliwców , szukających ukojenia nie tam gdzie trzeba, bo często nie mieli szczęścia poznać odpowiedniego choćby jednego człowieka na swojej drodze. No albo poznali i było już za późno by się cofnąć. Oczywiście w bliskich relacjach wkurzają pewne ich cechy i niezbyt się oni do życia nadają generalnie, ale na dłuższą metę i tak nie potrafię gardzić, jedynie współczuć.
Uwaga! Użytkownik magdabudny jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 27 / 5 / 0
Ćpunów którzy są niby twoimi kolegami, a potem się nie odzywają jak do nich piszesz, chuj wie czemu.
Np. Taki @Merx
Mam was na prawdę dosyć, tu koledzy, tu coś robimy, a potem z dupy kontakt urwany, pełno was takich, czujnik wam w dupe.
Nienasycone Pragnienie jest największym złem doprowadzającym człowieka do obłędu jak drzewo użyte do rozniecania ognia spłonie w jego wnętrzu tak zniszczeniu ulegnie człowiek który pozwolił spłonąć swej duszy od powstałego w niej nienasycenia
  • 1541 / 407 / 2
<ziew>

ofc jeszcze mam się domyślać kim jesteś xD żenujące.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 981 / 234 / 0
@Merx WTF?! XD

Mnie najbardziej wkurwiają normalne ziomki którzy dostaną trochę tematu i nagle czują się ponad wszystkimi, agresja im się włącza. Często spotykane po mieszaniu psychostymulantów z alkoholem, bo jedno odhamowuje i drugie. Nie widzą problemu zajebać swojemu koledze, bo to oni są tu panami, a reszta to w danym momencie to ścierwo.
  • 1405 / 361 / 13
Najbardziej to ci co dzieci ruchają i roznoszą hiv - takich na żywca bym ze skóry obdzierał
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 3639 / 598 / 1
Niestety ale natrętni alkoholicy albo agresywni smalce alfa
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.