Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 361 / 12 / 0
Jaka dawka klomipraminy? Bo piszecie o nim, ale ile mg to już nie...
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 448 / 14 / 0
Który z SSRI nie zamula oraz nie upośledza seksualnie i emocjonalnie? Jest jeszcze wenlafaksyna, SNRI, ale opinie nie są pochlebne. Myślałem o wortioksetynie, która zdaje się mieć ciekawy profil, ale nowości lubią mieć skutki uboczne widoczne dopiero za kilka lat..
  • 242 / 13 / 0
Jak sie nic nie chce to tianopeptyna dziala idealnie np coaxil i jest bezpieczna.
  • 173 / 8 / 0
Dawka - standardowa, że tak powiem - 75 mg. Dają za darmo toto w aptece.

Jeśli o SSRI i SNRI chodzi, to i po citalopramie, fluoksetynie i wenlafaksynie zawsze coś nie tak w tym sferach było. Dlatego żadnego z nich z własnego doświadczenia polecić nie mogę.
A little water clears us of this deed. How easy is it, then!
  • 108 / 11 / 0
Tylko bupropion w dawkach, 300mg 450mg. SSRI się nie nadają bo zamulają i nie aktywizują. bupropion super aktywizuje do działania. Te lęki i różne dziwne stany moga byc uciażliwe, ale na tym leku ja osobiście dostaje takiego powera, że jakoś to przeciwstawiam. Generalnie nie jest to lek dla ludzi z silnymi lękami i fobiami. Bardziej dla osób zamulonych którym cięzko wyjśc z domu.
Uwaga! Użytkownik Wyjątkowy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 992 / 49 / 0
Wyjątkowy pisze:
Tylko bupropion w dawkach, 300mg 450mg. SSRI się nie nadają bo zamulają i nie aktywizują. Bupropion super aktywizuje do działania. Te lęki i różne dziwne stany moga byc uciażliwe, ale na tym leku ja osobiście dostaje takiego powera, że jakoś to przeciwstawiam. Generalnie nie jest to lek dla ludzi z silnymi lękami i fobiami. Bardziej dla osób zamulonych którym cięzko wyjśc z domu.
dziala od razu czy trzeba czekac? mozna laczyc z benzo? jaki antydepresant najmocniejszy najbardziej podobny do tramadolu (chec do wszystkiego pobudzenie "szczescie)
prochy wciagales w proch sie obrucisz
  • 144 / 6 / 0
Do Tramalu tianeptyna
  • 108 / 11 / 0
domino_jachas pisze:
Wyjątkowy pisze:
Tylko bupropion w dawkach, 300mg 450mg. SSRI się nie nadają bo zamulają i nie aktywizują. Bupropion super aktywizuje do działania. Te lęki i różne dziwne stany moga byc uciażliwe, ale na tym leku ja osobiście dostaje takiego powera, że jakoś to przeciwstawiam. Generalnie nie jest to lek dla ludzi z silnymi lękami i fobiami. Bardziej dla osób zamulonych którym cięzko wyjśc z domu.
dziala od razu czy trzeba czekac? mozna laczyc z benzo? jaki antydepresant najmocniejszy najbardziej podobny do tramadolu (chec do wszystkiego pobudzenie "szczescie)
Działa od razu. W początkowej fazie benzodiazepiny mogą być konieczne, żeby opanować nadmierne pobudzenie i bezsenność. Odnośnie antydepresantu działającego podobnie do tramalu, to chyba nie wynaleziono takowego :( Też nad tym ubolewam. Wypróbuj może połączenia SSRI, NDRI, masz wtedy combo na wszystkie najważniejsze neurotransmitery.
Uwaga! Użytkownik Wyjątkowy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 992 / 49 / 0
Wyjątkowy pisze:
domino_jachas pisze:
Wyjątkowy pisze:
Działa od razu. W początkowej fazie benzodiazepiny mogą być konieczne, żeby opanować nadmierne pobudzenie i bezsenność. Odnośnie antydepresantu działającego podobnie do tramalu, to chyba nie wynaleziono takowego :( Też nad tym ubolewam. Wypróbuj może połączenia SSRI, NDRI, masz wtedy combo na wszystkie najważniejsze neurotransmitery.
ale to kosztuje ponad 200 pln 8-( chyba wezme narazie tianeptyne.... chociaz z tego co czytam to ta tianeptyna slaba :wall:
prochy wciagales w proch sie obrucisz
  • 221 / 1 / 0
Witam, mam taką sytuację, że chciałbym odstawić benzo. Ostatni tydzień średnia poniżej 4mg/dzień diazepamu, ale nastrój mega chujowy. Lekarz zalecił coaxil, biorę już prawie dwa tygodnie, może się zdarzały przerwy jednodniowe, ale generalnie to biorę jak przykazał. Problem w tym, że po tym jakoś gadka strasznie spada... chęć na jakiekolwiek rozmowy zerowa i ogarnięcie w takowych również słabe. Poprawia to nastrój tj. benzowe lęki w miarę niweluje i daje pewnej motywacji, ale tak jak piszę kosztem społecznej koegzystencji:D Zastanawiam się co by można było wybrać czy jakiś buspiron/bupropion/moklobemid (poprawcie jeśli źle sugeruję) czy może warto ciągnąć ten coaxil (tianeptyna) i jak wskoczy to ten jego efekt uboczny minie?

Przyznam się, że zależy mi też na tym, żeby chociaż można napić po ludzku się było od czasu do czasu i bez obawy, że się działanie zjebie po paru kieliszkach. Powiedziałem to lekarzowi i właśnie coaxil zasugerował, jako że ponoć bezpiecznie go można z alkoholem łączyć.
połowa rzeczy które piszę nijak ma się do rzeczywistości i tego kim jestem, szczególnie te pod wpływem.

bywa ok, ale jeszcze nie jest
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.

Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.