Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
gofel pisze: ... jedyny sposób żeby sytuacja powróciła do normy i tolerka spadła to po prostu zrobić detox i poczekać, innej rady nie ma
Już sie zczaiłem, że tydzień/dwa to za mało ;]
Dodam, że ogólnie prawie nie pije alko, trochę popijam do benzo, ale zdecydowanie wolę zapalić mj.
I przy okazji - benzo stosuje się m.in. przy odstawianiu alkoholu u alkoholików - to jasne.
A czy alkoholik, który w okresie abstynencji (dajmy na to 2-3 lata od ostatniego ciągu) zarzuci sobie benzosa, może przez to załapać smaka na alko i znowu popłynąć z wódą?
Rozumiem, że komuś takiemu mogą zwyczajnie puścić hamulce i w przypływie beztroski pomyśli koleś - a, walnę sobie jedno piwko, na pewno nic mi nie będzie - ale nie o to mi chodzi.
Interesuje mnie, czy pobudzenie układu GABA przez benzo może obudzić u alkoholika jego uśpiony nałóg??
A czy alkoholik, który w okresie abstynencji (dajmy na to 2-3 lata od ostatniego ciągu) zarzuci sobie benzosa, może przez to załapać smaka na alko i znowu popłynąć z wódą?
Rozumiem, że komuś takiemu mogą zwyczajnie puścić hamulce i w przypływie beztroski pomyśli koleś - a, walnę sobie jedno piwko, na pewno nic mi nie będzie - ale nie o to mi chodzi.
Interesuje mnie, czy pobudzenie układu GABA przez benzo może obudzić u alkoholika jego uśpiony nałóg??
trzeba dodać że najbardziej przejebane mają ludzie uzależnieni fizycznie od benzo i alkoholu.bo ciężko na detoxie przyhamować to nadmierne pobudzenie bo niby czym ? pozostają neuroleptyki ale one hamują poprzez wpływ na gospodarkę dopaminową a nie przez neuroprzekaźniki GABA.to takie trochę od dupy strony dla organizmu.
kolik pisze:Jeśli biorę benzo wyłącznie rekreacyjnie - póki co robię sobie takie kilkudniowe ciągi - to jak długie powinny być odstępy między tymi ciągami, żeby tolerancja nie rosła?gofel pisze: ... jedyny sposób żeby sytuacja powróciła do normy i tolerka spadła to po prostu zrobić detox i poczekać, innej rady nie ma
Już sie zczaiłem, że tydzień/dwa to za mało ;]
Dodam, że ogólnie prawie nie pije alko, trochę popijam do benzo, ale zdecydowanie wolę zapalić mj.
ja ostatnio zrobilem sobie jakieś trzy miechy przerwy od alprazolamu i po 3 relaxxxujących meetingach (to nawet nie był ciąg, a zaczynałem od małych dawek) musiałem juz zjeść 6mg zeby bylo dobrze,
tolerka strasznie wolno spada a o wiele szybciej rośnie, co to za kurewstwo jebane!!!!
a jak szybko? to zależy od uwarunkowań osobniczych, przyjmowanych dawek itp.
pol90 pisze: Mam takie pytanie jak bezboleśnie zmiejszyć sobie tolerancje na benzodiazepiny, bo słyszłem o takim sposobie, że nie jeść ich przez 2 miesiące, ale jest jakiś lepszy sposób i szybszy na to aby tego dokonać.
IMO:
1. Recka na SSRI.
2. Schodzenie powolne przy wspomaganiu SSRI.
Przy tym daje radę zejść do zera.
Tylko trzeba trafić na odpowiedni lek.
No i wszystko w zależności ile się jadło, jak długo, jakie dawki.
Do dobrego lekarza polecam iść.
He said 'Son, words fail me'
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
I cant get a life if my hearts' not in it!"
Noel Gallagher
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/3/37da2b7a-d705-4ce6-ba04-feee871b563d/awanturaosample.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250210%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250210T200802Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=e8fb847dd6afd8dda9bc0f4040e910d292693eb3e3751b87e7491907b0c76e25)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/zrzut_ekranu_z_2024-09-23_11-41-33.png)
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/browar.jpg)
Będzie minimalna cena za gram alkoholu? Czarny scenariusz dla browarów
Ministerstwo Zdrowia analizuje możliwość wprowadzenia minimalnej ceny za gram alkoholu, co skutkowałoby głównie wzrostem cen piwa. To spełnienie marzeń przemysłu spirytusowego - mówią piwowarzy - informuje wtorkowy "Puls Biznesu".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/pap_20250205_215.jpg)
Francuscy politycy sięgają po narkotyki z powodu presji i tempa pracy
Z dziennikarskiego śledztwa portalu FranceInfo wynika, że zażywanie narkotyków przez francuskich parlamentarzystów jest "tematem tabu", a dwa przypadki upublicznione przez media nie są odosobnione. Posłowie skarżą się na presję i tempo pracy, które nie wszyscy wytrzymują.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/178-276058.jpg)
Narkotyki z Ameryki Południowej i Europy warte blisko 9 milionów złotych przechwycone
Policjanci ze Śródmieścia zatrzymali 37-latka w jednym z mieszkań na warszawskiej Woli. Mężczyzna podejrzany jest o posiadanie blisko 25 kilogramów narkotyków, o łącznej wartości blisko 9 milionów złotych. Sąd przychylił się do wniosku Prokuratury Rejonowej Warszawa-Wola, stosując wobec podejrzanego tymczasowe aresztowanie na okres trzech miesięcy.