Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3433 / 567 / 1
Wiemy wszyscy, że wątroba lubi przerwę, hepatil i dietę niskotluszczowa.

Ale co z nerkami? Jak o nie zadbać ? Czy są jakieś konkretne suplementy\ leki profilaktyczne?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 121 / 5 / 0
@Retrowirus nie polecam kodeiny, kiedyś jak nie wykonałem ekstracji to po 450mg wykryli mi coś tam podwyższone z nerkami (a podobno mam 1 nerke).
Oczywiście jak byłem w szpitalu nie mówiłem nic o kodzie i broń boże nie mówie nawet jak przedawkujecie to mówie że paracetamol albo ibuprofen.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Używanie marihuany może wiązać się ze zmianami epigenetycznymi

Naukowcy podjęli się próby zbadania związku między zmianami epigenetycznymi u dorosłych osób, którzy palili lub palą marihuanę.

Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii

Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.

Będzie minimalna cena za gram alkoholu? Czarny scenariusz dla browarów

Ministerstwo Zdrowia analizuje możliwość wprowadzenia minimalnej ceny za gram alkoholu, co skutkowałoby głównie wzrostem cen piwa. To spełnienie marzeń przemysłu spirytusowego - mówią piwowarzy - informuje wtorkowy "Puls Biznesu".