Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 425 / 50 / 0
Od dłuższego czasu nie potrafię się na niczym skupić, normalnie porozmawiać czy zaplanować dobrze czegoś, pojawiło się to lata temu jak zacząłem brać antydepy i choć dawno je odstawiłem to ten cały "brain fog" pozostał, na benzodiazepinach czułem się lepiej ale one tylko powiększały te objawy. Aktualnie jestem aktywny fizycznie (chodzę na siłkę), spędzam dużo czasu na świeżym powietrzu oraz dbam o dobrą dietę i właściwą suplementację, choć załatwiło to wiele problemów i czuję się dużo lepiej niż na lekach to ten cały "brain fog" dalej jest i pod tym względem daleko mi do stanu w którym byłem przed "leczeniem" u tych konowałów aka' psychiatrów. Znacie jakiś sposób żeby znowu myśleć "normalnie"? Chciałbym wrócić na studia ale w takim stanie bez władka to średnio a lecieć conajmniej 3 lata na wladku po jakiś śmieszny papierek mi się nie widzi za bardzo
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 155 / 45 / 0
@Rs3mati
Modafinil, armodafinil, metylofenidat, atomoksetyna, bupropion, memantyna.
Nie ma, że za mocno.
  • 605 / 156 / 0
Pracujesz coś głową? W sensie czytanie, czy jakieś zajęcie wymagające koncentracji i zapamiętywania? Łeb, tak samo jak mięśnie, również potrzebuje rozruchu jak się zastoi.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 425 / 50 / 0
@lesdoxem a znasz coś może z rc albo supli? Najlepiej na clearnecie. za lekarzami nie przepadam, szczególnie że znając życie zamiast czegoś normalnego znowu dostanę jakiś fEnOmeNaLnY antydepresant albo benzo
@lysy666 właśnie nie, nie lubię książek filmów i gier i jakoś ciężko mi się odnaleźć czytając oglądając lub grając, mam straszne poczucie winy że marnuje swój czas wykonując te czynności, nawet próbowałem się zmuszać i szukać czegoś ciekawego ale nawet nie wiem gdzie szukać no bo przecież nie interesowało mnie to nigdy
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 155 / 45 / 0
@Rs3mati
Kwasy tłuszczowe omega-3, witaminy B6, B9, B12, magnez, lecytyna, adaptogeny, np. ashwagandha, żeń-szeń czy rhodiola, wszelakiej maści nootropy, np. noopept czy suniracetam.
Nie ma, że za mocno.
  • 2807 / 364 / 0
21 lipca 2023lesdoxem pisze:
@Rs3mati
Modafinil, armodafinil, metylofenidat, atomoksetyna, bupropion, memantyna.
Modafinil nie na każdego działa miałem z kilku źródeł i tylko raz poczułem Modafinil . Często wałowany jest
  • 74 / 8 / 0
@sclero2014
Kwestia producenta, partii produktu czy obydwu?
Jakich dawek probowales?
  • 425 / 50 / 0
O, dzięki, w sumie z tego wszystkiego to jeszcze tylko nootropow nie jem ale to może one będą tu kluczowe
  • 2807 / 364 / 0
28 lipca 2023forum pisze:
@sclero2014
Kwestia producenta, partii produktu czy obydwu?
Jakich dawek probowales?
Jeśli o Modafinil chodzi to standard 1tab 200mg . Nawet dziś wrzuciłem 1 tab 200mg i nic nie poczułem totalnie . Za kilka dni wrzuce 1tab z " innego sortu " i zobaczę czy coś poczuje
  • 507 / 110 / 0
Noopept, bromantan, nalt
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 18 Jun 2025 01:55:02 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750211653'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.