twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 135 / / 0
MI slimaki przeszly trociny(zjadły 1 roslinke) ,przeszly szklo (zjadły całkowicie 2 roslinke) zostala mi ostatnia kobieta, zastosowalem wabik z piwem i jedyny w mojej miejscowosci srodek na slimaki Mesurol który według kolegi powyżej jest najgorszy :-( nie wiem totalnie co robic stacilem 2/3 swojej uprawy .Zna ktos moze inny spsób na slimaki?? Można jescze przesadzic 1.5 miesieczną rosline??
ORMO nie śpi ORMO czuwa ORMO życie twe zatruwa
  • 283 / 2 / 0
zrób zasieki, np. postaw dookoła taką siatkę którą się wtapia w styropian jak się ociepla DOM. Albo z czegoś innego, trociny są skuteczne do pierwszego deszczu, ale że przez szkło przelazły to ja nie wiem, to musiały być jakieś wygłodniałe ślimaki-narkomany :P
  • 135 / / 0
OK zrobie zapore z papieru sciernego mam go sporo :-) 2 dni temu zastosowalem wabik z piwem dziala swietnie slimaki wpadaja ,ale dzisiaj bylem z rana na miejscówie to 1 przeszedł przez 2cm warstwe muserolu i szklo wiec zapora to moje ostatnie rozwiazanie na te slimaki :-/
  • 135 / / 0
  • 677 / 10 / 0
podobno ślimaki nie przechodzą po suchej ziemi, ja ją rozsypałem na około roślinki, a i sama roślina jest na środku dość szerokiego dołka, sprawdzi się ?
  • 135 / / 0
Pierwsze słyszę.Taki sam fake jak trociny, kup slimakol bo po pierwszym deszczu zastaniesz na miejscu samą łodygę.
  • 677 / 10 / 0
właśnie pada ..
  • 95 / 1 / 0
Na tym forum widziałem chyba patent na ślimaki z użyciem tego [ external image ].
Zastosowałem na jednej roślince.

Zastosowałeś, ale z jakim skutkiem? - hip
  • 135 / / 0
Tak tak wszelkiego rodzaju SZCZELNE barierki działają wiem z doświadczenia.A własciwie jak slimaki sie rodzą ? są żyworodne czy składają jajka?
  • 34 / / 0
W skorupie przyszłej mamy siedzą małe ślimaczki ułożone spiralnie zgodnie z kształtem muszli. Następnie mama rodzi [wypluwa] po kolei każdego, aż muszla się opróżni.

Na muszlę wchodzi od 5 do 10 ślimaczków.
ODPOWIEDZ
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.