twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 135 / / 0
MI slimaki przeszly trociny(zjadły 1 roslinke) ,przeszly szklo (zjadły całkowicie 2 roslinke) zostala mi ostatnia kobieta, zastosowalem wabik z piwem i jedyny w mojej miejscowosci srodek na slimaki Mesurol który według kolegi powyżej jest najgorszy :-( nie wiem totalnie co robic stacilem 2/3 swojej uprawy .Zna ktos moze inny spsób na slimaki?? Można jescze przesadzic 1.5 miesieczną rosline??
ORMO nie śpi ORMO czuwa ORMO życie twe zatruwa
  • 283 / 2 / 0
zrób zasieki, np. postaw dookoła taką siatkę którą się wtapia w styropian jak się ociepla DOM. Albo z czegoś innego, trociny są skuteczne do pierwszego deszczu, ale że przez szkło przelazły to ja nie wiem, to musiały być jakieś wygłodniałe ślimaki-narkomany :P
  • 135 / / 0
OK zrobie zapore z papieru sciernego mam go sporo :-) 2 dni temu zastosowalem wabik z piwem dziala swietnie slimaki wpadaja ,ale dzisiaj bylem z rana na miejscówie to 1 przeszedł przez 2cm warstwe muserolu i szklo wiec zapora to moje ostatnie rozwiazanie na te slimaki :-/
  • 135 / / 0
  • 678 / 10 / 0
podobno ślimaki nie przechodzą po suchej ziemi, ja ją rozsypałem na około roślinki, a i sama roślina jest na środku dość szerokiego dołka, sprawdzi się ?
  • 135 / / 0
Pierwsze słyszę.Taki sam fake jak trociny, kup slimakol bo po pierwszym deszczu zastaniesz na miejscu samą łodygę.
  • 678 / 10 / 0
właśnie pada ..
  • 95 / 1 / 0
Na tym forum widziałem chyba patent na ślimaki z użyciem tego [ external image ].
Zastosowałem na jednej roślince.

Zastosowałeś, ale z jakim skutkiem? - hip
  • 135 / / 0
Tak tak wszelkiego rodzaju SZCZELNE barierki działają wiem z doświadczenia.A własciwie jak slimaki sie rodzą ? są żyworodne czy składają jajka?
  • 34 / / 0
W skorupie przyszłej mamy siedzą małe ślimaczki ułożone spiralnie zgodnie z kształtem muszli. Następnie mama rodzi [wypluwa] po kolei każdego, aż muszla się opróżni.

Na muszlę wchodzi od 5 do 10 ślimaczków.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.