Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 90 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Coen »
ten to może jakaś wspólna inicjatywa polityczna. jakaś partia powiedzmy. w programie depenalizacja konopii na wzór cholandii, narkotyki na receptę zgodnie z przykładem szwajcarów... tak na początek mielibyśmy pewnie jakieś min 30% poparcia społecznego :)
no a na razie proponuję jakieś oddolne inicjatywy w stylu artykuły o dragach ...
Uwaga! Użytkownik Coen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 382 / 8 / 0
Wątpie, bo większość społeczeństwa jest nastawiona totalnie antynarkotykowo... ćpunowi nie należą się żadne prawa, nic nie usprawiedliwa zażycia "narkotyku" itd. I jeszcze do tego stereotyp Holandii jako kraju, gdzie państwo pomaga ćpunom bezpiecznie się naćpać, pedały adoptują dzieci (ja tylko naśladuję retorykę... popieram prawa gejów i lesbijek włącznie z prawem do adopcji) i zabija się staruszków. Większe nadzieje wiązałabym z wytłumaczeniem ludziom, że obecna polityka tak naprawdę działa na korzyść mafii.
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 414 / 8 / 0
Zewsząd i Znikąd ja też ostatnio dużo interesowałem się polityką, ale właśnie to zainteresowanie jest samo w sobie przyczyna jego powolnego zanikania. Mam juz jej naprawde dosyć. Ja się tylko wściekam a cała ta gierka polityczna do niczego nie prowadzi do żadnych konkretnych zmian.A najgorsze jest to że ja nawet głosując nic nie jestem w stanie zmienić. Tym bardziej że jestem na przykład zmuszony głosować na partie które wcale nie są mi jakoś wielce bliskie światopoglądowo a jedynie są w opozycji do tych które są mi najdalsze. Czyli na przykład w tych wyborach miałem do wyboru SLD lub SDPL bo nie pasowała mi ani PO ani PSL ani oszołomy z PIS LPR czy SAMOOBRONY. Nawet jeżeli były do wyboru inne partie to co z tego skoro wiadomo było że partie te i tak nie wejdą sejmu, więc głos oddany na nie byłby głosem zmarnowanym i ani trochę nie wsparł by opozycji? Tu się nie da nic zrobić. Bo co?Może mam założyć własną partię? Ze swoim liberalno anarchistycznym światopoglądem daleko bym z nią nie zaszedł bo przeciez u nas uczciwy może być jedynie prawicowy polak-katolik z ryjem wypchanym patriotycznym hasłami i bezwzględnie niszczący komunistyczną żydomasonerię, która spiskuje przeciw narodowi polskiemu i sprzedaje bezwzględnie jego dobytek w ręce obcych i wrogich mu krajów.Nawet jeżeli udało by mi się choć na chwilę pokazać w mediach to już Bronek Wildstein wraz z kolegami zalatwią mnie tak że już nikt nie będzie chciał mnie słuchać.Także mówię ci że niewarto. A jeżeli jesteś romantyczną idealiską i jednak uprzesz się kiedyś żeby coś w tej materii zdziałać to pamiętaj że polityka to bagno a z bagna nikt nie wychodzi czysty. Lepiej się nawpieprzać grzybów. Ja tez planuję na tą jesień swoją pierwszą porządną psychodeliczną jazdę po grzybkach.Peace, fuck i chuj! Pozdrawiam ;)

Aha.Sorry za off topic. O Czechach niestety nic mi nie wiadomo oprócz tego że w Pradze tanie browary sa ponoc nawet w pubach i kumpel bardzo zachawalał sobie pobyt tam.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2006 przez Zdechły Szczur, łącznie zmieniany 1 raz.
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 382 / 8 / 0
Też myślę o tym, by na jesieni...
Zaś co do polityki: fakt, zastanawiam się nad wstąpieniem do Zielonych... ale przede wszystkim chodziło mi o to, że dla mnie osobiście nie do przyjęcia jest totalne izolowanie się od polityki... ona jest zbyt ważna.
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
dla mnie osobiście nie do przyjęcia jest totalne izolowanie się od polityki... ona jest zbyt ważna.
a dla mnie nie do przyjecia jest mieszanie sie w polityke, przynajmniej w taka, jaka ma miejsce w naszym kraju. jak narazie, jestem calkowicie apolityczny, bo jak widze, co sie tam dzieje, na czym to polega, to az mi ciarki po plecach chodza i zygac mi sie chce. ta machina jest nakrecana klamstwami, gierkami, nieczysytymi zagraniami itp. wiec nie wiem, czy ceniacy sobie wyzsze i lepsze wartosci czlowiek z czystej przyjemnosci pcha sie w polityke. na polityka ida ludzie ktorzy a)chca zarobic w chuj siana (materialisci) b)nie maja ze soba co innego zrobic. wiem jak jest, mama opowiadala mi o swoim koledze ze szkoly sredniej, ktory byl totalnym imbecylem, a ze musial gdzies studiowac, bo by go do woja zgarneli, poszedl na politologie. podobo kretyn do szescianu. tacy ludzie rzadza naszym krajem i wydaje mi sie, ze nawet jesli ktos inteligentny i z czystymi, dobrymi zamiarami chcialby sie w nia wmieszac, to po krotkim czasie stalby sie tak jak wszsycy inni. w polityce nie mozna byc czystym i niewinnym, wtedy nic sie nie osiagnie, po pewnym czasie stalo by sie takim samym szuja jak inni politycy. daj Boze, zebym sie mylil...

a zeby offa nie bylo... w Czechach legalny jest absynt, co mi sie osobiscie bardzo podoba, chociaz jakosc tego absyntu ma sie nijak do tego oryginalnego, z wlasnego wyrobu... ale zawsze cos :D
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2006 przez Rastuch, łącznie zmieniany 1 raz.
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 968 / 96 / 0
Nieprzeczytany post autor: sem »
z tego co wiem posiadanie !g marichuany lub 25 łysiczek jest legalne.Posiadanie wiekszej ilosci jest karane mandatem ok 1000 ck.Ustawa dzieli narkotyki na miekkie i twarde do tych dzrugich zaliczając wszystkie oprócz grzybków i gandzi.
sem,borbak,ebbing,figlarnaliliputka,ein,-io-FajnaBania
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: eS »
Czesi są bardzo liberalni wobec marihuany. W Pradze spotyka się ludzi palących trawę bez większego skrępowania na ulicach. A, i jak już tam będziecie, wstąpcie do Chapeau Rogue :-) Coffeeshopy Amsterdamu to przy tym pozbawione klimatu kawiarnie ;)
  • 413 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: trąpka »
mógłbys opisać trochę bliżej? Jest gdzies tu temat o lokalach ale nikt takiego czegoś nie polecał:>
zdecydowane i stanowcze raczej nie
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: eS »
Czerwony Kapelusz ;) Świetny lokal i świetny rynek używek :D Podchodzisz w stronę zaułka z toaletami na jednym z pięter i po 5 sekundach ciemnoskórzy panowie pytają co i ile byś chciał. Ludzie kręcą/palą dżety bez jakiegokolwiek skrępowania przy stolikach, pełen luz.
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Podobnie w Roxy :diabolic:
Polecam ;-)
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.