...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 56 / 6 / 0
Z tego co zauważyłem to najskuteczniejsza metoda to nie wpierdalać się w fajki a jak już palimy załóżmy ten tydzień to rzucenie z dnia na dzień.
  • 37 / 10 / 0
Ja rzucalem ta oto metoda:
Zalozmy ze palilem ok. 10 kiepow dziennie podczas podejmowania decyzji o rzucaniu (kiedys potrafilem jarac prawie dwie race na dobe). Co 3 dni staralem sie zmniejszac dzienna porcje szlugow o 1. Gdy doszedlem do zera, zespol odstawienny wygladal tak ze mialem tylko lekki bol glowy i troche bardziej rozchwiany humor, natomiast przy wczesniejszych probach rzucenia sposobem "cold turkey" leb mnie bolal jak 7 nieszczesc, gardlo, ciagly kaszel, rozchwiany humor, zatoki tak zajebane jakbym lecial maraton i utrudniona koncentracja. Aktualnie prawie 2 tygodnie bez nikotyny, oby jak najdluzej
  • 3 / 1 / 0
Oprócz silnej woli można jeszcze wykorzystać nikotynową terapię zastępczą (w skrócie NRT), czyli przede wszystkim korzystanie z gum do żucia, plastrów nikotynowych, inhalatorów czy tabletek. Lub w niektórych przypadkach jedynym sposobem mogą być leki, takie jak bupropion czy wareniklina, mogą być przepisane przez lekarza w celu pomocy w rzuceniu palenia. Ja stosuję nrt i jest na razie git.
  • 4894 / 853 / 0
Rzuciłem od kopa, nie paliłem 3 miesiące. Nie pierwszy raz zresztą, wszystko jest w głowię, trzeba mieć motywację i to wystarczy.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 87 / 27 / 0
Wspomogłem się recigarem. Masz tam tabletki, które teoretycznie uwalniaja do ciała nikotynę. Poerwsze dwa dni popalałem jeszcze. 3ciego dnia powiedziałem sobie stop i koniec. Na wszelki wypadek miałem dość dużo slonecznika do luskania żeby zająć czymś ręce (bardzo mi brakowalo samego gestu podnoszenia szluga do krzywej mordy) i żeby się nim lekko zapytać.
  • 1 / / 0
Ciekawy jestem jak to jest z hipnozą, podobno działa jak nic. Czy może ktoś tutaj próbował?
Osobiście miałem miliardy podejść, pastylki, plastry, no próbowałem wszystkiego oprócz hipnozy i elektrowstrząsów, nawet książka nie pomogła i kasy nie oddali jak obiecywali. xD Pozdr.600
  • 4291 / 698 / 2117
@serotoninowy skoro tak rzuciłeś, to ktoś kiedyś fachowo mi powiedział, że nie byłem/eś uzależniony. Takie rzucanie z miejsca świadczy, że uzależnienie nie było głębokie, bardziej spłycone. Ewentualnie nie było manią.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 3455 / 555 / 2
Ja nie palę zwykłych papierosów od nowego roku. Teraz tylko glo, a paczka glo to tak jakbyś spalił jednego zwykłego. Polecam.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 617 / 0
Żeby rzucić, najlepiej przestać palić......

A tak bardziej serio to działać zachowawczo na objawy odstawienne po stanowczym zakończeniu i decyzji stop, a nie magiczne 1001 sposobów.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 676 / 305 / 0
Recigar, desmoxan czy inne z cytyzyną w składzie. Niektórzy znajomi, rodzina rzucili i już lata nie palą, ja brałem jakieś 3-4 razy po czym nie paliłem rok, albo półtora roku i wracałem do fajek, elektroniczny papieros również może pomóc rzucić fajki, liquidy są różnej mocy i można trafić na chujowy smak jak mi się przydarzyło i nie palę, zraziłem się do nikotyny i niech tak zostanie na wieki wieków. amen.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.