Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 755 / 19 / 0
zawsze mozna uzyc monet, tabletek albo np. drutu. wiedzac ze 1metr wazy 300g wiemy jednoczesnie, ze 1,57cm wazy...
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 803 / 6 / 0
codeine pisze:
Micklen pisze:
patyk od szaszłyku kasęk drutu miedzianego 2 stozki z papieru.... zawieszane wszystko na gwózdku... moi drodzy i 10mg tym odmierze... ale trzeba bylo chodzić na lekcję techniki w podstawówce a nie już spierdalać .;)
No, z tym 10mg to może trochę przesada ;)

Zrobić wagę nie jest problem, problemem jest zdobycie odważników. A z tego co słyszałem są one dość drogie ]

wow
masz takie male odwazniczki poniezej grama?
Ja 10g,5g,2g,1g mam takie w domciu... :-p ale na laboratorium to mamy wagi elektorniczne do pomiarow...
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
[quote="yam'teoretyk"]
wow
Ja 10g,5g,2g,1g mam takie w domciu... ]

No, u mnie w szkole są odważniczki po 100mg, 200mg, 500mg itd.

One nie wyglądają właściwie jak odważniczki :D Są to takie małe blaszki, mniej niż 1cm3.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 6 / 0
Ło..
Na faramcji to takie fajne masz, bo u mnie przy badaniu wlasciwosci cementu czy kruszywa to takich nie ma :-/ Elektronika panie...
A nawet jak kupywac takie precyzyjne odwazniczki to chyba lepiej juz w wage elektroniczna zainwestowac.
  • 507 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Micklen »
Ruchajta głową panowie czasami.. a nie tylko.. ;P 1cm3 wody to 1g obojetnie jaki drut... lepiej cienki łatwiej ciąć (fi ok 0,1mm), dajesz tyle aby bylo 1g później tniesz na 0,1 * 9 i 0,1/10 i już ważysz 1,37g i druty nawojowe to precyzyjne bestyje tak więc na całej długości mają taką samą grubość tak więc nie będzie z tego powodu błedu... ze jeden kawałek 10cm wazy 250mg a drugi 270mg.... taka rozbieżnośc to tylko ze zlego pocięcia. ;)

I da rade w ten sposob 10mg nawet.

A tak dokładniej... to patyk od szaszłyka cienkim nożykiem na 4 cześci dzielimy (w zdłuż) długość ok 10cm idealnie równo zakończony nie postrzępiony (przycięty kombinerkami w razie potrzeby) 2 identyczne kółka z papieru (cyrkiel) nacinamy i robimy stozki... staramy się sklejać identyczną ilością kleju... przebijamy przeciagamy nitkę (w 2 miejscach stożek przekuwamy starczy) no wiadomo jak szalka wyglada ;) długośc nitek jednakowa
środek patyczka albo wyważamy albo odmierzamy (mniej dokładne) w tym miejscu zakrecamy drucik i po 1 druciku (identycznym) w identycznych odstępach od końców (jak najdalej od środka) zakrecamy haczyki na szalki... oba stozki izolujemy pojedynczą warstwą foli z woreczka śniadaniowego.. zwykły klej złapie jak najlepsze przyleganie jak najmniej zagięć. takie całe ustrojstwo zawieszamy na cieniutkim oczku z drutu przyczepionym do jakiegoś gwózdka i naprawdę 10mg da radę.. ale wiadomo precyzja musi być.
Dokładność zalezy od dlugości i lekkości patyczka dlatego aż na 4 cześci taki szaszłykowy powinno się rozkroic jak chcemy 10mg.. no i wiadomo ze wtedy to 5g na tym nie zawiesimy hehe ;)
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2007 przez Micklen, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 849 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Night Garden pisze:
zielona pisze:
Hm, no tak ale pytanie było o proszek, więc można śmiało założyć, że będzie ważył mniej więcej tyle samo, co pierwotna zawartość kapsułki.
Ale oprócz samego leku (czyli np. tramadol 50mg) w kapsułce jest jeszcze parę innych specyfików ;) Zawartość nie waży w efekcie 50mg.
No i nie chodzi o proszek tylko o susz kany - jest bardzo drobny, stąd skojarzenie do proszku.
Ten pomysl porzuccie. Np. gram 2CD, czy ketaminy ma objetosc porownywalna z jakimis 2 gramami spida. A wszystkie maja postac bialego proszku.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: KOPYTO »
chodzilo o to ze poltram 50mg znaczy ze caly te gowno razem z plastikiem i proszkiem w srodku ma 50mg tramadolu hcl , a wazyc to to moze z pol kilo
Uwaga! Użytkownik KOPYTO nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 91 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Versus »
yam'teoretyk pisze:
wow
Ja 10g,5g,2g,1g mam takie w domciu... :-p ale na laboratorium to mamy wagi elektorniczne do pomiarow...
Takie małe odważniki można skręcić bez problemu.Idziecie do sklepu wędkarskiego i kupujecie po prostu ciężarki na ryby do spławika.Gramaturgia do wyboru,do koloru.Ale lepiej chyba już kupić sobie tą wage.Tylko że przez allegro to kiepski pomysł bo one są bardzo czułe i się rozkalibrowują podczas podróży pocztą.
  • 803 / 6 / 0
Moze sa zabezpieczone w paczce... Narazie sie waham z ta waga, bo nie wiem czy mi sie czesto przydawac bedzie.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.