ODPOWIEDZ
  • 20 / 1 / 0
Isotonitazene jest benzimidazol pochodzące opioid przeciwbólowy leku związanego etonitazen , [2], [3], [4] , który jest sprzedawany jako projektanta leku . [5] [6] Wykazuje tylko około połowę siły działania etonitazenu w badaniach na zwierzętach, [2] [7] [8] [9] [10] [11] [12], ale prawdopodobnie jest słabszy u ludzi, widoczne z etonitazenem (1000 razy silniejszy niż morfina w modelach zwierzęcych, ale tylko 60 razy silniejszy u ludzi). [2] Izotonitazen (otrzymany od sprzedawcy internetowego) został w pełni scharakteryzowany w listopadzie 2019 r. w artykule, w którym autorzy przeprowadzili pełne wyjaśnienie struktury analitycznej oprócz określenia siły działania na receptorze opioidowym μ przy użyciu biologicznego testu funkcjonalnego in vitro . Chociaż izotonitazen nie był w tym teście porównywany bezpośrednio z morfiną, okazało się, że jest około 2,5 razy silniejszy niż hydromorfon i nieco silniejszy niż fentanyl . [2] [13]
Miał ktoś styczność z tym opioidem nigdzie nie mogę znaleźć jakichkolwiek informacji.
  • 18 / 3 / 12
A to nie jest przypadkiem ten świeżo przedstawiony analog etonitazenu?
Selektywny agonista receptorów mu-opioidowych. Btw na wikipedii są odnośniki do tego, co tam piszą, możesz wejść w ten który cię interesuję i tam sobie poczytać.
  • 48 / 5 / 6
Bardzo fajny opioid z dużą, niedocenianą komponentą euforyczną. W moim mieście na dużą skalę substancja ta pojawia się jako główny składnik w maczanie, która jest tu popularna. Może ktoś że zgromadzonych kojarzy kaliską "eskę"? ;))

Scalono @V44

Wartym wspomnienia jest też to że rzadko słyszy się o przedawkowaniach tej maczanki, moi kumple ratownicy medyczni nie wiedzą nawet o istnieniu tego, w przeciwieństwie do policji która często znajduje tą maczanę w kieszeniach użytkowników... Każdy doskonale wie o niebezpieczeństwie związanym z syntetycznymi opioidami i z tego też powodu związki te nie odnalazły się za bardzo na polskim rynku, a tutaj w kaliszu ludzie nawet nie postrzegają tego dopa jako czegos niebezpiecznego do przyjmowania. Może isonitazene/ nitazeny nie są tak niebezpieczne jak fentalogi i inni "przyjaciele"? W ogóle, ja mam tolerancję na poziomie 200/300mg morfiny dożylnie, a ta maczana robi mnie dosyć ok, równie dobrze osoby z tolerancją na opioidy prawie zerową mogą to palić i nic niebezpiecznego im się nie dzieje - są mocno porobieni ale bez depresji oddechowej i hipotensji. Ktoś potrafi wytłumaczyć to zjawisko?
w razie potrzeby proszę o kontakt prywatny
  • 2596 / 541 / 0
Być może maczanka jest po prostu słaba. Wiesz jakie są proporcje?

I @zodwyk nie pisz posta pod postem, użyj opcji Edytuj jeżeli chcesz coś dodać.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 48 / 5 / 6
@Vetulani44 Niestety nie znam proporcji. Jeżeli maczanka byłaby po prostu słaba to sprawa była by prosta, a nie jest... Mnie robi bardzo dobrze po paru lufkach a tolerkę mam sporą (jak wspominałem - przykładowo, muszę strzelić 200/300mg morfiny i.v. żeby być jakkolwiek usatysfakcjonowany)

Ceny tego to 50/60 złotych za "sztukę", która zawiera ok. 10 lufek. Czas działania to godzina, dorzutki skutecznie działają
  • 151 / 23 / 0
To niezły hajs robią na tym. Nitazeny są tanie, zapewne sprowadzone z Chin. Zrobienie maczanki gdzie to są tak mocne substancje nie wymaga wiele isonitazenu a sztukę w takich pieniądzach gonią, no ale wiadomo jak to jest na ulicy.
Uwaga! Użytkownik AngelSentinel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 48 / 5 / 6
A propos, prawidłowa polska nazwa to IZOTONITAZEN nie "isonitazene". Możnaby było to jakoś zmienić.
@AngelSentinel Hajs trzepią na tym niezły na 100%. W ogóle to nie jestem zbytnim fanem przyjmowania substancji poprzez palenie i wpadłem na pomysł żeby wyekstrahować porządane związki z maczanki, oczyścić roztwór i jebnac go i.v. Myślicie że spirytus się nada do tego?

ChatGPT mówi tak:

"Izotonitazen jest rozpuszczalny w alkoholu etylowym, podobnie jak inne związki z grupy benzimidazolowych opioidów. Substancja ta wykazuje dobrą rozpuszczalność w rozpuszczalnikach organicznych, takich jak etanol, metanol, chloroform czy DMSO, natomiast słabo rozpuszcza się w wodzie."
  • 218 / 68 / 0
@zodwyk skoro jest rozpuszczalne w etanolu to musi się nadać. Tylko nie przedobrzyj.

Opowiedz coś więcej o paleniu tego. Butyrfent trzymał chyba kilkanaście-dziesiąt minut i trzeba było dopalać. A po jakim czasie pojawia się skręt i jak jest mocny?
lol [*]
  • 48 / 5 / 6
@ErenKruger Z izo czas działania to jakas godzina a intensywne działanie to 30 minut, wspominałem o tym wcześniej. Ogólnie podobno specyfiką większości nitazenów jest to, że działają dłużej od fentalogów. Skręt jak na syntetyczne opio jest przeciętny i jego pierwsze, lekkie objawy zaczynają się po 6-8 godzinach a pełne po 24h.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.