Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 175 / 2 / 0
jaki czas po odstawieniu 25mg sertraliny mogę bezpiecznie zarzucić candyflippa (100mg 6-APB + 20mg 4-AcO-DMT)?
  • 869 / 15 / 0
tydzień jest już OK, ale ja bym dwa poczekała ;)
So easy to begin and yet impossible to end

primum non nocere
  • 3955 / 147 / 0
no, ze dwa tygodnie to jest taki zalecany czas.
  • 742 / 12 / 0
Coaxil,trittico,amfetamina,EPH jakieś interakcje?
  • 869 / 15 / 0
ssri + amfetamina = ryzyko zespołu serotoninowego

primum non nocere
  • 185 / 3 / 0
ssri + amfetamina = ryzyko zespołu serotoninowego
Chuja prawda, ja jadlem bialko na ssri i nic, normalnie działało.
SSRI (sertralina, paroksetyna) + kokaina - takie samo działanie jak koka alone
SSRI + mefedron - brak różnic
SSRI + bzp - różnica na plus to bardzo przyjemne halucynacje (wrażenie, że świat faluje)
SSRI + mdma - brak działania
SSRI + ścierwo - brak różnic
selegilina + mef - bardzo przyjemnie przedłużona, czystsza faza, zero problemów z sercem

Czytaj więcej na: http://talk.hyperreal.info/interakcje-s ... z2RzKg5UuO
  • 869 / 15 / 0
no i co z tego, że TY nie miałeś ZS? Ty =/= ogól, mistrzu dedukcji.

poza tym, nie napisałam, że ssri + feta to pewny zs tylko RYZYKO, że może wystąpić. Ja pierdolę, co Ty w ogóle cytujesz... Jak chcesz kogoś zagiąć, to chociaż odwołaj się do publikacji naukowych, a nie posta osoby, która porównuje normalne działanie dragów do dragów na ssri. :moody:

primum non nocere
  • 742 / 12 / 0
Chciałem także zauważyć że coaxil to nie jest typowy ssri.
  • 185 / 3 / 0
Z mojej wiedzy wynika to, że amf nie wpływa znacząco albo nie wpływa wcale na SER, dlatego nie mówimy tutaj o możliwości wystąpienia ZS. Najlepiej niech ktoś kompetentny to potwierdzi albo zaprzeczy temu; ja nie czytałem tych artykułów, ale pomyśl logicznie.
Poczytaj sobie o miksach:
http://talk.hyperreal.info/amfetaminy-a ... 16046.html

Na prośbę użytkownika wstawiłem zdanie, którego zapomniał dopisać - Belial
  • 9 / / 0
hym... wszyscy ciągle SSRI i SSRI... a jak to jest z SNRI?
mam okazję spróbować MDMA, ale trochę czytając wyszło na to, że SNRI + MDMA = jedno wielkie nic. ich mechanizmy działania wzajemnie kolidują, dobrze rozumiem? jeśli pominęłoby się poranną dawkę i wieczorem zarzuciło MDMA to zapewne i tak nie zadziała?

jeśli tak to co właściwie można czasem zarzucić, żeby działało i nie kolidowało?

dodam, że biorę wenlafaksyne 150 mg rano, kwas walproinowy 150 rano/300 wieczór.
ODPOWIEDZ
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).