Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 81 / / 0
Trazodon i kokaina? Anyone?
  • 766 / 133 / 6
alfachem pisze:
Zgodnie w wiedzą farmakologiczną opioidy i selegilina w miksie zagrażają życiu.
Pozwolę sobie odkurzyć.

Widać każdy czerpie z innych źródeł. Tylko czyje są prawdziwe?
1) Interakcji farmakodynamicznych negatywnych brak. Selegilina pozwala na dłuższe i silniejsze odczuwanie opiatowej euforii, bo hamuje rozkład DA.
2) Interakcji farmakokinetycznych też nie dostrzegam. Selegilina jest metabolizowana przez CYP2c19 (który nie jest powiązany z opioidami) oraz inhibituje CYP2A6, który również z opioidami nie ma nic do czynienia.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 192 / 20 / 0
Podbijam Berigowy post os siebie dorzucam pytanie odnośnie wszystkich MAOi, typu moklobemid, też z teoretycznego ptk widzenia nie dostrzegam istotnych interakcji, jednak w każdej ulotce mamy informację o 14 dniach odstępu w stosowaniu. Podobnie jest w ulotkach wszelkich NLPZ, jednak tam jest to zrozumiałe
  • 1509 / 223 / 0
Escitalopram + kwas walproinowy + opio (koda, PST, bupra) = ???

Z góry dziękuję za jakiekolwiek poważne spekulacje i potwierdzone info, misiaczki. :hug:
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 128 / 2 / 0
Z moich doświadczeń:
Ssri + mj OK
Ssri + amf OK
Ssri + cocaine OK (chociaż gdzieś czytałam o wysokiej prawdopodobieństwie wystąpienia zs, ale obyło się)
Ssri + MDMA brak działania ofc
Ssri + alkohol ostrożnie, bardziej klepie
Dawka ssri użyta do testów :D zwykle była dawką maksymalną zalecaną w ulotce lub większą

wenlafaksyna + mj OK
Reboksetyna + mj OK
Zeldox + mj OK chociaż działanie nieco osłabione, najlepiej palić jak najdalej od momentu jedzenia tabletki
Topamax + mj OK
Dawki leków użyte do testów :D to dawki maksymalne prócz zeldoxu (zyprazydon) - tutaj 40mg

Po jakim czasie mogę zabrać się za konsumpcję MDMA po odstawieniu fluo? 5 tygodni wystarczy?
"Myśli mnie nachodzą, znowuż jakieś popierdolone..."
"Ludzie koty chodzą własnymi drogami"

NIE KAŻDA NOC PRZYNOSI ULGĘ POWIEKOM
  • 192 / 20 / 0
5 PEŁNYCH tygodni powinno w zupełności wystarczyć ;)
  • 128 / 2 / 0
Medyk_dziękuję bardzo za info.
Przebieram nóżkami z niecierpliwości bo to taka moja zachcianka już od dłuższego czasu :blush: :-D
"Myśli mnie nachodzą, znowuż jakieś popierdolone..."
"Ludzie koty chodzą własnymi drogami"

NIE KAŻDA NOC PRZYNOSI ULGĘ POWIEKOM
  • 361 / 12 / 0
Jak z waszego doświadczenia wygląda stosowanie GBL na SSRI/SNRI? Biorę wenlafaksynę i podbija ona działanie gebelsa, pytanie czy nie zresetuje kuracji jak np. spidy?

Poza tym biorę małe dawki 4-F-MPH, ale w USA połączenie antydepresant + Ritalin jest popularne, więc tu raczej nie ma problemów.
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Witajcie,
Nie wiem czy powinnam założyć nowy temat?czy mogę zadać pytanie w tym dziale? Interesują mnie interakcje antydepresantów z żywnością np inhibitory MAO+ tyramina. Czy znacie inne podobne interakcje albo ciekawe prace związane z tym zagadnieniem ? Liczę na pomoc specjalistów
  • 190 / 4 / 0
Hexe pisze:
Escitalopram + kwas walproinowy + opio (koda, PST, bupra) = ???

Z góry dziękuję za jakiekolwiek poważne spekulacje i potwierdzone info, misiaczki. :hug:
Było setki razy - samo działanie fizyczne, mocno się zawiedziesz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.