ODPOWIEDZ
  • 12452 / 2421 / 0
Postaram Ci się lepiej zobrazować puentę moich postów.
Fotki przedstawiają kwiaty z krzaków, które zebrałem ze słabo nasłonecznionego spota 2 lata temu oraz ze słonecznego rok temu.
Wiem, że to różne odmiany, ale różnica jest ogromna.

Możesz zapewnić swojej roślinie 100 L doskonałej ziemi, zestaw najlepszych nawozów i mikroelementów, ale nie bez dobrego źródła światła nic nie zdziałasz.

Parapet jest dobry dla paprotek - konopie mają zupełnie inne wymagania. Słońce (najlepiej od rana do nocy) jest podstawowym.

Twoja roślinka jest automatem i pewnie większość wegetacji ma już za sobą. Gdybyś przesadził ją 2 tygodnie temu w dobre miejsce, może wyszłoby z tego coś sensownego.
Teraz jest już chyba za późno, ale ja i tak przesadziłbym ją, bo po co ryzykować i trzymać w domu roślinkę, z której nie zbierzesz więcej, niż na 1 palenie, a kare możesz ponieść dokładnie taką samą, jak za wielkiego krzaka z potencjałem na plon rzędu 500g.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 513 / 109 / 7
Generalnie masz rację ale dziś się bardzo rozrosła może coś z tego będzie jutro dam fotkę i ją zmierzę
  • 513 / 109 / 7
29cm
  • 12452 / 2421 / 0
Ona już kwitnie, czy mi się wydaje?
  • 513 / 109 / 7
Możliwe że zaczyna nie znam się za bardzo
  • 8103 / 907 / 0
@GalaktycznyBiznesmen
Jak dla mnie za mało światła / słońca.Zbyt wyciągnięta.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 12452 / 2421 / 0
Zrobiłem zooma - zdjęcie niewyraźne, ale wydaje mi się, że kwitnie. Te pręciki tuż po "koroną" są białe, czy zielone? Jeśli białe, to kwitnie. Wydają się nieco duże, ale to raczej zestawienie z tak małą roślinką robi taki efekt.

Ona urośnie może jeszcze kilka cm max. Zbioru będzie na lolka dosłownie.

Pomijając jej rozmiary, to chyba ma i miała za mokro, co dołożyło swoje 3 grosze do jej ogólnego stanu. Łodyga tuż przy ziemi wydaje się być cieńsza, niż wyżej, co nie wróży dobrze.
Konopie potrzebują tzw. suchych cykli - choćby 1 dniowych. Chodzi o to, żeby jak najbardziej wysuszyć ziemię i zmusić korzenie do szukania wilgoci niżej. Jeśli korzenie mają stały dostęp do wilgoci, to stoją w miejscu.

Generalnie polecam przyswoić sobie podstawową wiedzę teoretyczną i wtedy brać się za uprawę (jeśli jej celem jest dobry zbiór).
  • 513 / 109 / 7
UPDATE

Jak coś to musiałem z pewnych względów wywalić tą roślinkę a tak ładnie kwitła
Ale po moim pierwszym doświadczeniu na LSD (200ug) przestało mi być jej szkoda
Ano i teraz mam dostęp do zielonego :)
  • 12452 / 2421 / 0
Trzeba było wysuszyć co jest w piekarniku i spalić - zawsze to jakiś pozytywny finał : )
  • 1864 / 698 / 0
@jezus_chytrus za ile ścinać? %-D
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.