zapraszamy wszystkich zainteresowanych rozmnażaniem konopi. Chcesz utrzymać moc swojej odmiany? A może planujesz stworzyć nową? W takim razie ten dział jest dla Ciebie!
ODPOWIEDZ
  • 25 / 4 / 0
Witam,
Nie spotkałem sie z takim tematem a nurtuje mnie ciągle to pytanie, a właściwie dwa.
A więc ile samic może zapylić samiec i na jaką odległość roznosi sie pyłek ?
  • 2717 / 515 / 0
Tyle ile da rade po drodze, ponieważ pyłek przenosi się wraz z wiatrem. Może przebyć tak nawet kilkadziesiąt kilometrów.
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 521 / 104 / 0
Też czytałem kiedyś o tych kilkudziesięciu kilometrach, ale bądźmy szczerzy - szansa na to że jeden samiec zapyli kobitke oddaloną o np. 50km oscyluje w okolicy zera. Uwierze, że jest to możliwe w sytuacji gdy np. rośnie sobie hektar przemysłówki z tysiącami pylących krzaków. Dużo zależy też od ukształtowania terenu, warunków pogodowych itp.
Miałem na outdoorze męskiego oddalonego nie dalej niż 700m? od żeńskich a i tak nasionka znalazłem tylko na tych gałęziach które sam ręcznie zapyliłem przenosząc pyłek osobiście.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.