zapraszamy wszystkich zainteresowanych rozmnażaniem konopi. Chcesz utrzymać moc swojej odmiany? A może planujesz stworzyć nową? W takim razie ten dział jest dla Ciebie!
ODPOWIEDZ
  • 25 / 4 / 0
Witam,
Nie spotkałem sie z takim tematem a nurtuje mnie ciągle to pytanie, a właściwie dwa.
A więc ile samic może zapylić samiec i na jaką odległość roznosi sie pyłek ?
  • 2714 / 512 / 0
Tyle ile da rade po drodze, ponieważ pyłek przenosi się wraz z wiatrem. Może przebyć tak nawet kilkadziesiąt kilometrów.
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 494 / 102 / 0
Też czytałem kiedyś o tych kilkudziesięciu kilometrach, ale bądźmy szczerzy - szansa na to że jeden samiec zapyli kobitke oddaloną o np. 50km oscyluje w okolicy zera. Uwierze, że jest to możliwe w sytuacji gdy np. rośnie sobie hektar przemysłówki z tysiącami pylących krzaków. Dużo zależy też od ukształtowania terenu, warunków pogodowych itp.
Miałem na outdoorze męskiego oddalonego nie dalej niż 700m? od żeńskich a i tak nasionka znalazłem tylko na tych gałęziach które sam ręcznie zapyliłem przenosząc pyłek osobiście.
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.