zapraszamy wszystkich zainteresowanych rozmnażaniem konopi. Chcesz utrzymać moc swojej odmiany? A może planujesz stworzyć nową? W takim razie ten dział jest dla Ciebie!
ODPOWIEDZ
  • 25 / 4 / 0
Witam,
Nie spotkałem sie z takim tematem a nurtuje mnie ciągle to pytanie, a właściwie dwa.
A więc ile samic może zapylić samiec i na jaką odległość roznosi sie pyłek ?
  • 2714 / 514 / 0
Tyle ile da rade po drodze, ponieważ pyłek przenosi się wraz z wiatrem. Może przebyć tak nawet kilkadziesiąt kilometrów.
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 519 / 104 / 0
Też czytałem kiedyś o tych kilkudziesięciu kilometrach, ale bądźmy szczerzy - szansa na to że jeden samiec zapyli kobitke oddaloną o np. 50km oscyluje w okolicy zera. Uwierze, że jest to możliwe w sytuacji gdy np. rośnie sobie hektar przemysłówki z tysiącami pylących krzaków. Dużo zależy też od ukształtowania terenu, warunków pogodowych itp.
Miałem na outdoorze męskiego oddalonego nie dalej niż 700m? od żeńskich a i tak nasionka znalazłem tylko na tych gałęziach które sam ręcznie zapyliłem przenosząc pyłek osobiście.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach

Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.